חלק לא מבוטל מהתביעות מתנהלות בין צדדים שמערכת היחסים שלהם (או זו שבגינה נוצרה התביעה) – לא כללה היכרות אישית, כזו שבה לצד התובע אין את כל הפרטים האישיים על הנתבע כמו כתובת המגורים שלו או מספר הזהות שלו.
תחשבו על זה שנותן שירות מגיע אליכם הביתה, למשל כדי לארוז ולהוביל חפצים, לתקן את המזגן או להחליף צילינדר לדלת – אתם רק יודעים מה השם שלו (וגם זה לא תמיד) ובמקרה הטוב יהיה לכם גם את המספר פלאפון שלו. ככל הנראה אין לכם את מספר הזהות שלו או את כתובת המגורים שלו.
במקרים מסוימים ניתן להוציא את המידע מחיפוש באינטרנט, אבל בדרך כלל קשה להגיע למידע אישי כמו מספר זהות וכתובת מגורים.
אז אם תרצו להגיש תביעה נגד אותו אדם, תתקלו בקושי בהשגת אותם פרטים אישיים שחייבים לדעת אותם כשרוצים להגיש תביעה.
בדיוק בשביל זה יש אפשרות לעשות חקירה, שנעשית על ידי חוקר פרטי עם רישיון ממשרד המשפטים, ובמסגרתה ינסה החוקר לאתר את המידע שצריך ביחס לאותו אדם.
ישנם 4 סוגי חקירות איתור:
#1 איתור כתובת מגורים
איתור זה יספק לכם מידע לגבי מקום מגוריו של הנתבע. ידיעת הכתובת של הנתבע היא קריטית לצורך בירור תביעתכם כי כל עוד אין לכם את הכתובת של הנתבע, אתם לא תוכלו למסור לו את כתב התביעה, ואם לא תוכלו למסור לו את כתב התביעה אז גם לא תוכלו לקבל פסק דין לטובתכם.
חשוב לדעת שאם יש ברשותכם את מספר הזהות של הנתבע, ניתן להנפיק שאילתא איתור מען ממשרד הפנים ובכך לדעת מהי הכתובת המעודכן של הנתבע במשרד הפנים.
יחד עם זאת, זה לא אומר שאותו נתבע בהכרח עדכן את כתובת המגורים ולא בטוח שהוא באמת מתגורר בכתובת הרשומה.
לכן אם אתם רוצים ודאות, ורוצים לקדם את התביעה כמה שיותר מהר – איתור כתובת מגורים באמצעות חוקר פרטי היא האופציה הטובה ביותר, בפרט כשהתשלום מותנה באיתור מוצלח – כלומר אם לא איתרנו – כספכם יוחזר.