DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות https://delawvery.co.il/ הדרך החכמה לשלוח מסמכים משפטיים - כל המסירות וההגשות המשפטיות במקום אחד, היכנסו והזמינו עכשיו בקליק Tue, 16 Apr 2024 15:30:23 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://delawvery.co.il/wp-content/uploads/2021/07/cropped-Favicon-32x32.png DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות https://delawvery.co.il/ 32 32 הגשה לטאבו בראש שקט: הסבר על התהליך ואיך עושים אותו נכון? https://delawvery.co.il/%d7%94%d7%92%d7%a9%d7%94-%d7%9c%d7%98%d7%90%d7%91%d7%95/ https://delawvery.co.il/%d7%94%d7%92%d7%a9%d7%94-%d7%9c%d7%98%d7%90%d7%91%d7%95/#respond Mon, 15 Apr 2024 09:51:08 +0000 https://delawvery.co.il/?p=5384 תוכן עניינים כל עסקת מקרקעין במדינת ישראל בה הנכס או השטח מחליפים ידיים, מסתיימת על פי חוק המקרקעין בלשכת המקרקעין או איך שנהוג לכנות אותה, בטאבו. הגשת המסמכים לגורמים הרלוונטיים והרישום בטאבו, הוא אחד הצעדים החשובים ביותר לסגירת העסקה, שכן בסופו של דבר מי שעל שמו רשום הנכס בטאבו – הוא הבעלים החוקי. במאמר הבא […]

הפוסט הגשה לטאבו בראש שקט: הסבר על התהליך ואיך עושים אותו נכון? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

כל עסקת מקרקעין במדינת ישראל בה הנכס או השטח מחליפים ידיים, מסתיימת על פי חוק המקרקעין בלשכת המקרקעין או איך שנהוג לכנות אותה, בטאבו. הגשת המסמכים לגורמים הרלוונטיים והרישום בטאבו, הוא אחד הצעדים החשובים ביותר לסגירת העסקה, שכן בסופו של דבר מי שעל שמו רשום הנכס בטאבו – הוא הבעלים החוקי. במאמר הבא נדבר על מה שצריך לדעת על רישום והגשה לטאבו.

רישום נכס בטאבו

קנייה ומכירה של נכס במדינת ישראל היא עסקה שכל מי שהתנסה בה, יודע שהיא מצריכה לא מעט מאמץ, תכנון, בירוקרטיה ולוגיסטיקה. השלב האחרון, זה שסוגר את העסקה ומבשר על השלמתה, הוא שלב רישום הנכס בטאבו או ההגשה לטאבו.

ישנם מקרים שונים בהם יש צורך ברישום בטאבו, הנה המרכזיים שבהם:

  • ירושה – במקרה בו אדם קיבל זכויות במקרקעין על נכס נדלני בנוי או על קרקע, יש צורך לרשום את זכויות ההורשה בטאבו.
  • קנייה ומכירה – בכל קנייה של דירה או שטח יש לרשום את הבעלים החדש בטאבו.
  • העברת זכויות – בכל מקרה שבו הזכויות על הנכס או על הקרקע מועברות לידי אדם אחר, יש לשנות את הרישום בלשכת רישום מקרקעין.

המסמכים הנדרשים לביצוע תהליך הרישום בטאבו

על מנת לבצע את תהליך הרישום או את העברת הזכויות בטאבו, יש צורך להכין מספר מסמכים מראש.

המסמכים הנדרשים:

  • שטר מכר – שטר בו מפורטים פרטי הנכס הרלוונטי שזכויותיו מועברים לקונה או ליורש. הבעלים החדש של הנכס יקבל לידיו העתק חתום של שטר המכר, העתק זה מהווה למעשה את האישור על ביצוע הרישום והבעלות על הנכס.
  • בקשה לרישום מקרקעין – פירוט הבקשה להעברת הזכויות בנכס על שם הקונה או היורש. יש צורך בהסכם מקורי אשר חתום על ידי שני הצדדים בעסקה.
  • תעודות זהות של שני הצדדים – או בהעתק של תעודות הזהות. במקרה שאחד מהצדדים מוגדר כחברה, יהיה צורך גם במסמכים נוספים כמו פרוטוקולים, אישורי מורשה חתימה ועוד.
  • אישור תשלום מס רכישה – אישור על תשלום הרוכש.
  • אישור תשלום מס שבח – אישור המעיד על היעדר חובות של המוכר במיסוי מקרקעין.
  • אישור הרשות המקומית על היעדר חובות.
  • אישור תשלום אגרה – אישור תשלום האגרה על הגשת הבקשה לרישום בטאבו.
  • ייפוי כוח – ייפוי הנדרש למבצע הרישום.

הדרך הנכונה והחכמה להגשה בטאבו

בכל עסקת נדל"ן ולא משנה באיזה צד של העסקה אתם, יש לכם וודאי לא מעט על הראש. אחת הדרכים להוריד קצת מהעול הכבד שמוטל עליכם, היא להשתמש בשירות שליחות מסמכים משפטיים אשר יכולה להגיע לכל אחת מ-9 לשכות רישום המקרקעין בארץ.

דלוברי יכולה לשלוח לכם את המסמכים ולהגישם בטאבו, או לאסוף את התיקים שנדחו עבורכם במהירות שתבחרו.

הנה כמה מהיתרונות הנוספים:

  • ייפוי כוח אוטומטי – תוכלו להזמין במהירות ובקלות את השירות המבוקש אונליין. כבר בתהליך ההזמנה דלוברי מייצרת עבורכם את ייפוי הכוח בצורה אוטומטית כך שהתיק מהטאבו יוכל להיאסף במהירות המרבית. 
  • פריסה ארצית – הפריסה הארצית והרחבה של דלוברי, מציבה את מהירות הביצוע של ההגשה בטאבו בזמינות מיידית או בכל מהירות אחרת. הפקדה ואיסוף של מסמכים תוך יום עד שלושה בלבד, לפי בחירתכם. 
  • תיעוד הביצוע – מעקב בזמן אמת, מוסרים משפטיים מיומנים וצילום של הגשה, הם רק חלק מהדברים שייתנו לכם את השקט בנושא. 
  • מחירים שקופים – בדלוברי תמצאו מחירים נוחים, קבועים וידועים מראש.

הגשה לטאבו בקלות ובמהירות עם דלוברי

זקוקים לשליחות משפטית ללשכת רישום מקרקעין? אתם מוזמנים להשתמש בשירות המקצועי שלנו להגשה לטאבו. עם דלוברי אתם יכולים להיות בראש שקט, לחסוך זמן וטרחה ולהתפנות לדברים אחרים בחייכם. 

יש לכם שאלות נוספות? פנו אלינו ונשמח לעזור לכם בהקדם!

הפוסט הגשה לטאבו בראש שקט: הסבר על התהליך ואיך עושים אותו נכון? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/%d7%94%d7%92%d7%a9%d7%94-%d7%9c%d7%98%d7%90%d7%91%d7%95/feed/ 0
שלחו בביטחון: פתרון דיגיטלי חדש לניהול ומעקב אחר אישורי מסירה https://delawvery.co.il/%d7%9e%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%97-%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a1%d7%99%d7%a8%d7%94/ https://delawvery.co.il/%d7%9e%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%97-%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a1%d7%99%d7%a8%d7%94/#comments Tue, 19 Mar 2024 14:29:25 +0000 https://delawvery.co.il/?p=5194 תוכן עניינים כל מי שהתעסק בעבר עם שליחת מסמכים משפטיים, יודע ומכיר היטב את החשיבות של התהליך, שאם לא מבצעים אותו כמו שצריך יש לכך משמעויות רבות ובעיקר התעסקות אדמיניסטרטיבית ובזבוז של סכומי כסף לא קטנים. כיום, האפשרות לשלוט בכל מערך שליחת המסמכים ואישורי המסירה המשפטיים, מונחת על השולחן של כל גוף, חברה ומשרד שזקוקים […]

הפוסט שלחו בביטחון: פתרון דיגיטלי חדש לניהול ומעקב אחר אישורי מסירה הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

כל מי שהתעסק בעבר עם שליחת מסמכים משפטיים, יודע ומכיר היטב את החשיבות של התהליך, שאם לא מבצעים אותו כמו שצריך יש לכך משמעויות רבות ובעיקר התעסקות אדמיניסטרטיבית ובזבוז של סכומי כסף לא קטנים. כיום, האפשרות לשלוט בכל מערך שליחת המסמכים ואישורי המסירה המשפטיים, מונחת על השולחן של כל גוף, חברה ומשרד שזקוקים לכך. רוצים לשמוע עוד על הפתרון הטכנולוגי שידאג לתפעול יעיל של השליחויות וההגשות המשפטיות שלכם? ההסבר המלא בפנים.

עידן חדש בתחום השליחויות המשפטיות

צוותים משפטיים במשרדים השונים, טורחים לא מעט ומבזבזים זמן רב בכל יום בניהול השליחויות המשפטיות של המשרד שלהם. זה מתחיל בהכנת המסמכים עצמם, בהזנת הנתונים תוך ווידוא חוזר ונשנה שאין טעות בכתובת או במהות המסירה, וגם בדרישות הספציפיות שצריך להעביר לשליח כמו זמנים, אופן הביצוע הנחוץ ודברים חשובים אחרים. ממשיך בהשוואת מחירים בין חברות השליחויות שלפעמים עונים ולפעמים לא ולבסוף – מתחיל המרדף אחר אישור המסירה.

חברת השליחויות וההגשות המשפטיות דלוברי, לוקחת אותנו אל עידן חדש, מתקדם, נוח, שקוף ובטוח הרבה יותר. היא עושה את זה באמצעות צוות מיומן שמתמחה בתחום, ממשק דיגיטלי ממנו ניתן לשלוט על הכל בקלות כולל צפייה באישורי מסירה אוטומטיים, מערך שליחויות בפריסה ארצית ועוד.

איך זה עובד?

ניהול השליחויות המשפטיות שלכם מעולם לא היה פשוט יותר. העבודה מול הממשק הנוח של דלוברי, מספק יכולת שליטה גם אם יש לכם מספר רב של שליחויות במקביל. תוכלו לעקוב אחרי ההזמנות שלכם, לקבל אישורי מסירה, לדעת את המחיר מראש ועוד.

כך זה עובד, ב-3 צעדים פשוטים:

  1. בוחרים שירות – ראשית בוחרים את השירות הנדרש בממשק הדיגיטלי (מסירה אישית, העברת מסמכים, המצאות למשרדים, טאבו, הגשה לבית משפט וכו')לאחר הבחירה ממלאים את הפרטים הרלוונטיים, כאשר עבור לקוחות רשומים הכתובות הקבועות כבר יהיו שמורות במערכת.  
  1. מעלים מסמכים – בשלב זה עומדות בפניכם 2 אפשרויות שונות. הראשונה היא לבחור בכתובת ממנה יאסוף השליח את המסמכים, בעוד האפשרות השנייה היא פשוט להעלות את המסמכים לממשק. משם, הצוות של דלוברי יוכל לקבל את הקבצים, להדפיס אותם עם מאפיינים נבחרים, לכרוך אותם או כל דבר אחר שתידרשו.  
  2. מאשרים ומשלמים – אין צורך יותר לחכות למחיר המשוכלל במתח. בשלב זה ורגע לפני שההזמנה כבר יוצאת לדרך, תוכלו לדעת את המחיר, לשלם בצורה מאובטחת בכרטיס אשראי או בהסדר חודשי, לאשר את ההזמנה וזהו! מאותו הרגע הצוות של דלוברי דואג להכל, בזמן שאתם ממשיכים לקבל עדכונים בזמן אמת דרך אותו הממשק.

למה משלוח עם אישור מסירה חשוב כל כך?

כשאנו מדברים על תחום השליחויות המשפטיות או על מסירה משפטית, אין הכוונה רק לפעולה הפיזית של העברת מסמך מנקודה א' לנקודה ב'. התהליך של מסירה משפטית כולל עמידה בתקנות ונהלים ייחודיים לתחום ומהווים במקרים מסוימים אף את התוקף המשפטי להתחלת הליך כנגד צד כלשהו. 

לכן כשאתם בוחרים בחברה לניהול השליחויות המשפטיות שלכם, כדאי שתעשו את זה אצל חברה שאפשר לסמוך עליה בעיניים עצומות ולדעת, שהשליח בשטח והצוות שעומד מאחוריו במשרדים – יעשו הכל בשביל שהמסמכים שלכם יגיעו ליעד בזמן שצריך וכמו שצריך.

מה הם היתרונות שבשימוש שירות השליחויות המשפטיות של deLAWvery?

כשאתם בוחרים במשלוח עם אישור מסירה באמצעות דלוברי, אתם נהנים ממגוון יתרונות:

בואו להתייעל עם דלוברי

מחפשים שירות משלוח עם אישור מסירה יעיל ונוח? מאות חברות ומשרדים בישראל כבר הצטרפו. הגיע הזמן שגם אתם תתקדמו לחברת שליחויות משפטיות שמכירה את התחום כמו deLAWvery, חברה אשר מעניקה הרבה יותר מרק שירות שליחויות.

הממשק הדיגיטלי, המחירים האטרקטיביים, הראש השקט והיכולת לבצע הזמנה 24/7 הם רק חלק מהסיבות שיעזרו גם לכם לייעל את העבודה במשרד שלכם בדרכים ובצורות שטרם הכרתם.  

יש לכם שאלות נוספות? פנו אלינו ונשמח לעזור לכם בהקדם!

הפוסט שלחו בביטחון: פתרון דיגיטלי חדש לניהול ומעקב אחר אישורי מסירה הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/%d7%9e%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%97-%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a1%d7%99%d7%a8%d7%94/feed/ 3
המצאה במסירה אישית – איך לעשות את זה נכון https://delawvery.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a6%d7%90%d7%94-%d7%91%d7%9e%d7%a1%d7%99%d7%a8%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%a9%d7%99%d7%aa/ Sat, 26 Aug 2023 18:21:03 +0000 https://delawvery.co.il/?p=4679 עורכי דין, מתמחים וצדדים להליכים משפטיים – כדאי שתכירו את הוראות הדין בקשר לביצוע המצאה במסירה אישית כי יש לזה השלכות ישירות על קידום התיק המשפטי שלכם. מסירה לא נכונה תמנע ממכם לבקש פסק דין בהיעדר הגנה, ובהכרח תוביל לעיכובים ודחיות בקידום התיק. מסירה נכונה תבטיח את החלת מרות הדין ובמקרים שלא יוגש כתב הגנה […]

הפוסט המצאה במסירה אישית – איך לעשות את זה נכון הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

עורכי דין, מתמחים וצדדים להליכים משפטיים – כדאי שתכירו את הוראות הדין בקשר לביצוע המצאה במסירה אישית כי יש לזה השלכות ישירות על קידום התיק המשפטי שלכם. מסירה לא נכונה תמנע ממכם לבקש פסק דין בהיעדר הגנה, ובהכרח תוביל לעיכובים ודחיות בקידום התיק. מסירה נכונה תבטיח את החלת מרות הדין ובמקרים שלא יוגש כתב הגנה – תוכלו גם לבקש פסק דין בהיעדר הגנה.

המקור החוקי למסירת כתבי בי-דין במסירה אישית נמצא בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע״ט-2018

תקנה 158. (א) קובעת:

״מטרת ההמצאה היא להביא לידיעת הנמען את תוכנו של המסמך שנדרש שיהיה בידיעתו, ולעניין כתב הטענות הראשון המוגש – גם להחיל על הנתבע את מרות בית המשפט.״

במילים אחרות, להמצאה יש 2 מטרות: 1) להביא לידיעת הנמען את תוכן המסמך. 2) כשמדובר במסמך הראשון בתיק – להחיל את מרות בית המשפט.

כבר מהוראות תקנה זו אפשר להבין את החשיבות של המצאה נכונה, שבלעדיה – לא ניתן להחיל על הנמען את מרות בית המשפט.

חובת המצאת מסמכי בית משפט

תקנה 160 לתקנות סדר הדין האזרחי, קובעת שכל עו״ד המייצג בעל דין ומגיש מסמך כלשהו לבית המשפט, חייב לדאוג להמציא את העתק המסמך לבעל הדין שכנגד תוך 3 ימים ממועד ההגשה לבית המשפט, או זמן סביר לפני מועד הדיון, לפי המוקדם מביניהם. 

מסירה אישית לפי תקנות סדר הדין האזרחי

תקנה 161. (4) ותקנה 163 לתקנות סדר הדין האזרחי, מסבירות כיצד צריכה להתבצע המצאה במסירה אישית:

(4) המצאה במסירה אישית

(א) ההמצאה תהיה במסירת המסמך לידי הנמען שיידרש לאשר את קבלתו בכתב והיא תיעשה באמצעות עורך דין או אדם שבית המשפט או מנהל בתי המשפט הסמיכו לכך; יראו את המועד שצוין בהודעת אימות המסירה כמועד ההמצאה;

(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), יראו מסמך כמסמך שהומצא כדין, אם הוא הונח במקום נראה לעין בסמוך לדלת ביתו או עסקו של הנמען בהתקיים אחד מאלה:

(1) הנמען סירב לקבל את המסמך או סירב לאשר את קבלתו בכתב;

(2) לא נמצא שום אדם שניתן להמציא לו את המסמך לפי תקנות אלה על אף שהשולח פעל בשקידה ראויה וסבירה כדי למסרו.

163.(א) ההמצאה תהיה ככל האפשר לנמען עצמו; אם הנמען מיוצג בידי עורך דין, יש להמציא לו במקומו; אם מינה לשם ההמצאה מורשה מטעמו – ניתן להמציא למורשה במקומו.

(ב) אם אין אפשרות למצוא את הנמען, די בהמצאת המסמך בביתו לאחד מבני משפחתו הגרים עמו שם ושלפי מראית עין מלאו לו שמונה עשרה שנים.

הוראות אלו נותנות הבנה לגבי מהות ההמצאה במסירה אישית וכיצד מצפים שהיא תבוצע, אך קשה להבין בצורה ברורה מה מצפים ב״שקידה ראויה וסבירה״ ואיך אפשר לשאוב מהתקנות הוראות ברורות יותר לגבי אופן ביצוע ההמצאה כדי לדעת שהמסירה בוצעה נכון. 

ניתן להיעזר בנוהל שפרסמה חטיבת התפעול של הרשות השופטת, שממסד תהליך עבודה אחיד למסירת כתבי בי דין גם באמצעות פקידי מסירה.

מדריך 3 שלבים לביצוע המצאה במסירה אישית

לקחנו את הנוהל של הרשות השופטת, יעד עם הוראות תקנות סדר הדין האזרחי, וחיברנו מדריך ברור הכולל 3 שלבים כרונולוגיים שאם תפעלו על פיהם -ההמצאה שלכם במסירה אישית תצליח בפעם הראשונה.

שלב 1 - איך להכין את המסמכים להמצאה במסירה אישית

הכנת המסמכים בצורה נכונה לצורך ביצוע המסירה יש חלק חשוב בתקינות המסירה כולה. הכנה או רישום לא נכון עלול למנוע ממכם להוכיח מה מסרתם בתוך המעטפה. שלב ההכנה כולל 2 חלקים, מעטפה וטופס אישור מסירה.

מעטפה: את המסמכים הנמסרים יש להכניס למעטפה סגורה, ומחוץ למעטפה לרשום את שמו המלא של הנמען

טופס אישור מסירה: טופס אישור מסירה משמש כהוכחה שהמסמך / הכתב נמסר ליעדו. כשמדפיסים את טופס אישור המסירה, צריך לוודא שיש את כל פרטי הנמען: שם הנמען, כתובתו, מספר הזהות (ופרטים נוספים במידת הצורך). 

את פרטי השולח / עורך הדין – יש לציין בצד ימין בחלק העליון של הטופס. בצד שמאל למעלה יש לציין את שמות המסמכים/הכתבים הנמסרים, ומספרי ההליך בפני הערכאה השיפוטית (ככל שיש) – כדי לשקף מה יש בתוך המעטפה ולפי המסמכים מיועדים. 

שלב 2 - איך מבצעים נכון מסירה אישית

ביצוע נכון של מסירה אישית יוביל לכך שבית המשפט יכיר בהמצאה כהמצאה כדין. ריכזנו את הכלל והחריגים לכלל של המצאה כדין

הכלל:

ההמצאה תהיה ככל שאפשר לנמען עצמו, אשר יאשר את קבלתו בחתימת ידו על גבי טופס אישור המסירה. 

החריגים לכלל:

1. נמען סירב לקבל: במקרה בו הנמען נמצא במען, אך מסרב לקבל את המעטפה, יש להניח את המעטפה במקום נראה לעין בסמוך לדלת ביתו או עסקו. בפרקטיקה נהוג להדביק את המעטפה על דלת הבית ולצלם את ההדבקה כשרואים את המעטפה בצורה ברורה. (מקור: תקנה 161. (4)(ב)/(1) וסעיף 4.3.1 לנוהל הרשות השופטת)

"(ב)על אף האמור בתקנת משנה (א), יראו מסמך כמסמך שהומצא כדין, אם הוא הונח במקום נראה לעין בסמוך לדלת ביתו או עסקו של הנמען בהתקיים אחד מאלה: (1)הנמען סירב לקבל את המסמך או סירב לאשר את קבלתו בכתב;" (תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 – מאגר נבו)

2. מסירה לבן משפחה הגר עם הנמען: במקרה בו הנמען עצמו אינו נמצא בבית, יש למסור המעטפה לבן משפחה הגר עם הנמען, ושלפי מראית עין מלאו לו שמונה עשרה שנים ולהחתימו במקום המתאים בטופס אישור המסירה. 

בטופס אישור המסירה יש לציין את הקרבה לנמען ואת שם המקבל בכתב יד ברור. (מקור: תקנה 163 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי וסעיף 4.3.3 לנוהל הרשות השופטת)

"(ב) אם אין אפשרות למצוא את הנמען, די בהמצאת המסמך בביתו לאחד מבני משפחתו הגרים עמו שם ושלפי מראית עין מלאו לו שמונה עשרה שנים." (תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 – מאגר נבו)

3. הדבקה על הדלת : במקרה ואין איש במען, ובתנאי שהמוסר בירר ומצא כי הנמען מתגורר בכתובת, ובתנאי שהמוסר ניסה 3 ניסיונות מסירה בתאריכים שונים ובשעות שונות, יש להדביק את המעטפה במקום נראה לעין בסמוך לדלת ביתו או עסקו של הנמען. בפרקטיקה נהוג להדביק את המעטפה על דלת הבית ולצלם את ההדבקה כשרואים את המעטפה בצורה ברורה.

(מקור: תקנה 161. (4)(ב)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי וסעיף 4.3.2 לנוהל הרשות השופטת)

 

שלב 3 - לאחר המסירה, מילוי טופס מסירה ותצהיר מוסר

לאחר ביצוע המסירה, על המוסר המשפטי למלא בכתב יד את תוצאות המסירה, לציין את שם המקבל ואת אופן ההמצאה (הדבקה / סירב לחתום / חתם)

בנוסף, על המוסר המשפטי להכין תצהיר על ביצוע מסירה, במסגרנו יצהיר המוסר מה המסמכים שמסר, למי מסר, מתי מסר ובאיזה אופן בוצעה המסירה

מילוי טופס אישור מסירה:

לאחר ביצוע המסירה, על המוסר המשפטי למלא את פרטי המסירה בכתב יד ברור, ובכלל זה לציין את סטטוס הביצוע, תאריך ושעת המסירה, שמו המלא של המקבל ובמידת הצורך קרבתו לנמען, וכן את שמו המלא של המוסר המשפטי וחתימתו

הכנת תצהיר מוסר:

לאחר השלמת המסירה ומילוי טופס אישור המסירה, על המוסר המשפטי לערוך תצהיר על ביצוע מסירה אשר יכלול את פרטי המסירה, מהות הכתב שנמסר, מספר התיק, שם וכתובת הנמען, מועד הביקור או הביקורים וסטטוס המסירה – כיצד נמסר ולמי.

שימו לב שבהליכים אזרחיים יש 2 סוגי תצהירים, תצהיר אזרחי רגיל שמשמש להליכים משפטיים בבתי המשפט, ותצהיר הוצל״פ שמשמש להליכים שמתנהלים בפני רשות האכיפה והגביה.

לסיכום, מסירת מסמכים משפטיים במסירה אישית הם עניין עם חשיבות רבה לקידום התיק המשפטי. מסירה לא נכונה תעכב את קידום התיק, בעוד שמסירה נכונה תבטיח התקדמות מהירה ונכונה, ותאפשר לכם לבקש פסק דין בהיעדר הגנה במידת הצורך. אין להקל ראש בעניין זה ואם בירור העניין המשפטי חשוב לכם – תבחנו את המוסר המשפטי שאתם רוצים לעבוד איתו על בסיס הקריטריונים שמנינו פה, מבטיחים שזה יעזור לכם.

הפוסט המצאה במסירה אישית – איך לעשות את זה נכון הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
טיפ פרודוקטיבי: איך לחסוך זמן בניהול השליחויות המשפטיות https://delawvery.co.il/%d7%98%d7%99%d7%a4-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%93%d7%95%d7%a7%d7%98%d7%99%d7%91%d7%99/ Sun, 01 Jan 2023 14:46:08 +0000 https://delawvery.co.il/?p=3920 צוותים משפטיים מבזבזים עשרות ומאות שעות עבודה בכל חודש על תפעול וניהול השליחויות המשפטיות שלהם, ונדרשים להמון משימות אדמניסטרטיביות הקשורות בייצור מסמכים, הזנת נתונים, בדיקת מחירים וביצוע התאמנות ידניות. רוצים להתייעל באמצעות אוטומציות ותהליכים מובנים ולחסוך המון זמן למשרד שלכם? הנה כמה דרכים שאולי עוד לא חשבתם עליהם שיעזרו לכם לחסוך זמן לפי שלבי התהליך: לפני […]

הפוסט טיפ פרודוקטיבי: איך לחסוך זמן בניהול השליחויות המשפטיות הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

צוותים משפטיים מבזבזים עשרות ומאות שעות עבודה בכל חודש על תפעול וניהול השליחויות המשפטיות שלהם, ונדרשים להמון משימות אדמניסטרטיביות הקשורות בייצור מסמכים, הזנת נתונים, בדיקת מחירים וביצוע התאמנות ידניות.

רוצים להתייעל באמצעות אוטומציות ותהליכים מובנים ולחסוך המון זמן למשרד שלכם?

הנה כמה דרכים שאולי עוד לא חשבתם עליהם שיעזרו לכם לחסוך זמן לפי שלבי התהליך: לפני הזמנת השליחות המשפטית, במהלך המעקב והבקרה ואחרי ביצוע השליחות המשפטית.

ייעול בתהליך הזמנת השליחות המשפטית

*אחד הדברים החשובים שעליכם לשים לב בעת ביצוע ההזמנה הוא ששירות השליחויות המשפטיות שאתם משתמשים בו מאפשר הזמנות אונליין 24/7 מכל מכשיר. למה זה כל כך חשוב עבור הצוות שלכם?

  1. אתם אלה שמקלידים את פרטי השליחות מה שמונע שגיאות רבות בתהליך ההזמנה.

  2. בדרך כלל ניתן בהזמנה אונליין לשמור כתובות שמורות ונמענים קבועים לצורך ביצוע הזמנה מהירה יותר בעתיד.

  3. ניתן לבצע הזמנה אונליין בכל עת ומכל מקום. לעומת זאת, הזמנת שירות דרך טלפונים מבזבזת זמן בהמתנה לנציג, הסבר על השירות הנחוץ ומחייבת לוודא את המידע שמועבר לנציג כדי לוודא שאין טעויות בפרטים.

  4. אתם רואים את מחיר השליחות מראש ומאשרים לפני הזמנה ובכך נמנעים מלבדוק במחירון הספק לפני כל שליחות ושליחות וגם חוסכים זמן בבקרה בסוף החודש.

*תוכלו לחסוך הרבה זמן בתהליך ההזמנה אם הממשק של חברת השליחויות שלכם תייצר עבורכם בתצורה אוטומטית טפסי אישור מסירה/ ייפוי כוח שיקלו עליכם מאוד.

*דבר נוסף שתוכלו לעשות כדי לחסוך זמן ולהימנע ממשימות אדמניסטרטיביות הוא לעלות את הקובץ הנשלח ישירות למערכת בתהליך ההזמנה, וחברת השליחויות המשפטיות תדאג להדפיס, לכרוך ולדגל לפי הצורך שלכם.

ייעול המעקבים והעדכונים של השליחויות המשפטיות

מעקב אחר סטטוס הזמנות בביצוע יכול להיות דבר מעייף ומכביד ובפרט כאשר ישנה כמות גדולה של שליחויות משפטיות. אבל כשהמעקב מבוצע דרך ממשק שמציג בכל רגע נתון ובזמן אמת את סטטוס השליחויות – ניתן להיות בבקרה תמידית על כל השליחויות וכך אתם כמשרד יכולים להעביר במהירות את המידע לצוות המשפטי מבלי לרדוף אחרי העדכונים מהשליח!

חשוב: חברת השליחויות שתבחרו צריכה להיות בעלת ממשק שמארגן ומציג במקום אחד את כל המידע על השליחויות שביצעתם- מתי נאספו, מתי נמסרו וכמובן הוכחות הביצוע (גישה לאישורי מסירה, "נתקבל", תצהירים) סרוקות ומוכנות לתיוק בתיק המשפטי, עדכון הלקוח וקידום התיק במהירות.

בנוסף, תבדקו מול חברת השליחויות כיצד אתם מקבלים עדכונים. חברת השליחויות מתקדמת שתחסוך ותייעל לכם את התהליכים תדאג שתקבלו עדכונים בזמן אמת גם דרך המערכת, גם בוואטסאפ וגם במייל!

ייעול המשימות האדמניסטרטיביות שלאחר ביצוע השליחות המשפטית

העבודה והמשימות האדמניסטרטיביות לא נגמרות עם ביצוע השליחות המשפטית. נותר לקבל את הוכחות הביצוע (צילום עמוד ראשון עם ״נתקבל״, תצהיר מוסר, קבלה וכו׳), לסרוק ולתייק אותם בארכיון המשרדי ולעבור שליחות שליחות ולחייב בתיק הלקוח הרלוונטי.

עבודה זו גוזלת המון זמן! וחברת השליחויות שלכם יכולה להקל עליכם בכל התהליך הזה באמצעות סריקה ושליחה של הוכחות הביצוע ישירות למערכת שלכם.

בנוסף, פלטפורמה מתקדמת לשליחויות המשפטיות תבטיח לכם שבלחיצת כפתור תוכלו לייצא את דוח פירוט השליחויות, כולל מחיר ותיק משרדי של המשרד לחיוב הלקוח.

דוחות אוטומטיים יבטיחו לכם חיוב מדויק ׳אחד לאחד׳, ללא טעויות ושגיאות שיכולות לקרות בהזנה ידנית של אדם.

למה זה כל כך חשוב ואיך זה מייעל את המשרד שלכם?

שימוש בדוחות אוטומטיים שמאפשרים בתוכם הצגה מסודרת של מספרי התיקים הפנימיים לחיוב שאתם הכנסתם בתהליך ההזמנה, יחסכו לכם זמן רב ותוכלו לדעת בדיוק מהי העלות לחיוב הלקוחות שלכם.

אם חברת השליחויות שלכם לא מספקת לכם את כל דרכי ההתייעלות הללו, זה הזמן לבחון חברה חדשה!

הפוסט טיפ פרודוקטיבי: איך לחסוך זמן בניהול השליחויות המשפטיות הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
אפוסטיל משרד החוץ VS אפוסטיל בית משפט https://delawvery.co.il/%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a9%d7%a8%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%a5-vs-%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%98/ https://delawvery.co.il/%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a9%d7%a8%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%a5-vs-%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%98/#comments Fri, 25 Nov 2022 16:00:17 +0000 https://delawvery.co.il/?p=3505 רבים תוהים לגבי ההבדלים בין אימות אפוסטיל משרד החוץ לבין אימות אפוסטיל בבית המשפט. אומנם שני האימותים נקראים אפוסטיל אך הם מקיימים שני תפקידים שונים לגמרי. כדי לדעת לאיזה אימות אפוסטיל אתם זקוקים, עליכם להבין בראש ובראשונה מהם ההבדלים ביניהם? קריטריונים אפוסטיל משרד החוץ אפוסטיל בית משפט סוגי מסמכים תעודות ציבוריות שהוצאו ע"י רשות ציבורית […]

הפוסט אפוסטיל משרד החוץ VS אפוסטיל בית משפט הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

רבים תוהים לגבי ההבדלים בין אימות אפוסטיל משרד החוץ לבין אימות אפוסטיל בבית המשפט. אומנם שני האימותים נקראים אפוסטיל אך הם מקיימים שני תפקידים שונים לגמרי.

כדי לדעת לאיזה אימות אפוסטיל אתם זקוקים, עליכם להבין בראש ובראשונה מהם ההבדלים ביניהם?

קריטריונים

אפוסטיל משרד החוץ

אפוסטיל בית משפט

סוגי מסמכים

תעודות ציבוריות שהוצאו ע"י רשות ציבורית במדינה, כגון תעודת השכלה ממשרד החינוך, תעודת לידה, תעודת שינוי שם, תמצית רישום, תעודת נישואין, תעודת גירושין, תעודת מידע פלילי או מסמכים רשמיים שונים שהוצאו ע"י אחת מרשויות המדינה.

מסמך שאינו ציבורי, ואשר אושר על ידי נוטריון רשום כגון תרגום נוטריוני (לתעודה מקורית שתורגמה ע"י נוטריון מוסמך), צוואה, חוזה או יפוי כוח.

למה מיועד האימות?

מאשר שהתעודה אכן אינה מזוייפת והונפקה על ידי מדינת ישראל.

מאשר שהנוטריון שחתם על אישור נוטריוני זה או אחר מוסמך לשמש כנוטיריון במדינת ישראל ועשה את האישור הנוטריוני כפי שמחייב החוק

דוגמה לאימות והיכן יופיע על התעודה?

חתימת אפוסטיל דוגמה

על גבי התעודה, אם לתעודה מספר דפים, האימות יופיע פעם אחת בגב העמוד הראשון.

טופס אפוסטיל דוגמא

מאחורי הדף הראשון של המסמך/ התרגום.

על ידי מי ניתן האימות והיכן ניתן לבצע זאת?

האימות ניתן ע"י פקידי משרד החוץ בענף לאימות מסמכים ציבוריים.

ניתן לבצע זאת רק במשרד החוץ בירושלים.

ניתן על ידי פקיד בית משפט שהוסמך לכך, והוא מהווה אישור לחתימת הנוטריון על גבי המסמך.

ניתן לבצע זאת בבתי משפט השלום בארץ.

אפוסטיל משרד החוץ

סוגי מסמכים

תעודות ציבוריות שהוצאו ע"י רשות ציבורית במדינה, כגון תעודת השכלה ממשרד החינוך, תעודת לידה, תעודת שינוי שם, תמצית רישום, תעודת נישואין, תעודת גירושין, תעודת מידע פלילי או מסמכים רשמיים שונים שהוצאו ע"י אחת מרשויות המדינה.

למה מיועד האימות?

מאשר שהתעודה אכן אינה מזוייפת והונפקה על ידי מדינת ישראל.

דוגמה לאימות והיכן יופיע על התעודה?

חתימת אפוסטיל דוגמה

על גבי התעודה, אם לתעודה מספר דפים, האימות יופיע פעם אחת בגב העמוד הראשון.

על ידי מי ניתן האימות והיכן ניתן לבצע זאת?

האימות ניתן ע"י פקידי משרד החוץ בענף לאימות מסמכים ציבוריים.

ניתן לבצע זאת רק במשרד החוץ בירושלים.

אפוסטיל בית משפט

סוגי מסמכים

מסמך שאינו ציבורי, ואשר אושר על ידי נוטריון רשום כגון תרגום נוטריוני (לתעודה מקורית שתורגמה ע"י נוטריון מוסמך), צוואה, חוזה או יפוי כוח.

למה מיועד האימות?

מאשר שהנוטריון שחתם על אישור נוטריוני זה או אחר מוסמך לשמש כנוטיריון במדינת ישראל ועשה את האישור הנוטריוני כפי שמחייב החוק

דוגמה לאימות והיכן יופיע על התעודה?

טופס אפוסטיל דוגמא

מאחורי הדף הראשון של המסמך/ התרגום.

על ידי מי ניתן האימות והיכן ניתן לבצע זאת?

ניתן על ידי פקיד בית משפט שהוסמך לכך, והוא מהווה אישור לחתימת הנוטריון על גבי המסמך.

ניתן לבצע זאת בבתי משפט השלום בארץ.

לאחר שהבנתם את ההבדלים העיקריים, מומלץ לברר מול המוסד או הרשות המבקשת את אימות האפוסטיל מהם דרישותיהם ואילו מסמכים הם צריכים לקבל, ובהתאם תוכלו לדעת איזה אימות אפוסטיל אתם צריכים

הפוסט אפוסטיל משרד החוץ VS אפוסטיל בית משפט הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%a9%d7%a8%d7%93-%d7%94%d7%97%d7%95%d7%a5-vs-%d7%90%d7%a4%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%98/feed/ 1
כל הדרכים לאיתור כתובת ואיתור מספר זהות https://delawvery.co.il/post-private-investigator/ https://delawvery.co.il/post-private-investigator/#comments Mon, 14 Nov 2022 20:57:34 +0000 https://delawvery.co.il/?p=3410 קרה לכם שהחלטתם לתבוע אדם בבית המשפט, אבל אז גיליתם שחסרים לכם פרטים שלו כמו מספר הזהות, מספר פלאפון או הכתובת ואין לכם מושג מאיפה להשיג את המידע הזה? אל תדאגו. אתם לא היחידים ולא הראשונים. הנה כל הדרכים שתוכלו להשיג את המידע האישי שחסר לכם. חלק לא מבוטל מהתביעות מתנהלות בין צדדים שמערכת היחסים […]

הפוסט כל הדרכים לאיתור כתובת ואיתור מספר זהות הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

קרה לכם שהחלטתם לתבוע אדם בבית המשפט, אבל אז גיליתם שחסרים לכם פרטים שלו כמו מספר הזהות, מספר פלאפון או הכתובת ואין לכם מושג מאיפה להשיג את המידע הזה?

אל תדאגו. אתם לא היחידים ולא הראשונים. הנה כל הדרכים שתוכלו להשיג את המידע האישי שחסר לכם.

חלק לא מבוטל מהתביעות מתנהלות בין צדדים שמערכת היחסים שלהם (או זו שבגינה נוצרה התביעה) – לא כללה היכרות אישית, כזו שבה לצד התובע אין את כל הפרטים האישיים על הנתבע כמו כתובת המגורים שלו או מספר הזהות שלו.

תחשבו על זה שנותן שירות מגיע אליכם הביתה, למשל כדי לארוז ולהוביל חפצים, לתקן את המזגן או להחליף צילינדר לדלת – אתם רק יודעים מה השם שלו (וגם זה לא תמיד) ובמקרה הטוב יהיה לכם גם את המספר פלאפון שלו. ככל הנראה אין לכם את מספר הזהות שלו או את כתובת המגורים שלו.

במקרים מסוימים ניתן להוציא את המידע מחיפוש באינטרנט, אבל בדרך כלל קשה להגיע למידע אישי כמו מספר זהות וכתובת מגורים.

אז אם תרצו להגיש תביעה נגד אותו אדם, תתקלו בקושי בהשגת אותם פרטים אישיים שחייבים לדעת אותם כשרוצים להגיש תביעה.

בדיוק בשביל זה יש אפשרות לעשות חקירה, שנעשית על ידי חוקר פרטי עם רישיון ממשרד המשפטים, ובמסגרתה ינסה החוקר לאתר את המידע שצריך ביחס לאותו אדם.

ישנם 4 סוגי חקירות איתור:

#1 איתור כתובת מגורים

איתור זה יספק לכם מידע לגבי מקום מגוריו של הנתבע. ידיעת הכתובת של הנתבע היא קריטית לצורך בירור תביעתכם כי כל עוד אין לכם את הכתובת של הנתבע, אתם לא תוכלו למסור לו את כתב התביעה, ואם לא תוכלו למסור לו את כתב התביעה אז גם לא תוכלו לקבל פסק דין לטובתכם.

חשוב לדעת שאם יש ברשותכם את מספר הזהות של הנתבע, ניתן להנפיק שאילתא איתור מען ממשרד הפנים ובכך לדעת מהי הכתובת המעודכן של הנתבע במשרד הפנים.

יחד עם זאת, זה לא אומר שאותו נתבע בהכרח עדכן את כתובת המגורים ולא בטוח שהוא באמת מתגורר בכתובת הרשומה.

לכן אם אתם רוצים ודאות, ורוצים לקדם את התביעה כמה שיותר מהר – איתור כתובת מגורים באמצעות חוקר פרטי היא האופציה הטובה ביותר, בפרט כשהתשלום מותנה באיתור מוצלח – כלומר אם לא איתרנו – כספכם יוחזר.

#2 איתור תעודת זהות

איתור תעודת זהות יאפשר לכם להשיג את מספר הזהות של האדם אותו אתם רוצים לתבוע. איתור תעודת זהות הוא מידע קריטי בניהול הליכים כנגד אדם, ואף חובה בחלק מהפעולות המשפטיות שרוצים לנקוט.

כדי שהאיתור יצליח חשוב לספק כמה שיותר פרטים אודות האדם הנחקר כמו, כתובת ידועה אחרונה, שמות בני המשפחה, לינק לפרופיל הפייסבוק והאינסטגרם, מקום עבודה והסבר כללי על סיבת החקירה.

כמה שיותר מידע על המאותר ועל סיבות האיתור – ישפרו משמעותית את הסיכוי שאיתור תעודת הזהות יצליח.

בכל מקרה גם איתור תעודת זהות מותנה בהצלחה – כלומר אם לא איתרנו – כספכם יוחזר.

#3 איתור מספר פלאפון

איתור זה יספק לכם את מספר הפלאפון האישי של המאותר. גם אם המספר נמצא בבעלות חברה, האיתור יתן לכם את המספר שאתם מחפשים.

מספר פלאפון הוא לא רכיב חובה בהליכים משפטיים, אך תובעים רבים רוצים שהוא יהיה ברשותם מסיבות שונות.

#4 חקירה כלכלית – איתור נכסים

חקירה מורכבת יותר וארוכה יותר היא חקירה כלכלית אודות אדם. חקירה זו יכולה לחשוף נכסים, רכוש ומידע כספי על הנחקר.

בהליכים משפטיים משתמשים בחקירה מסוג זה במקרים בהם אדם מחביא או מבריח נכסים, או שהוא מחזיק בנכסים דרך שרשרת ארוכה של אחזקות שונות שיוצרות מרחק שקשה לאתר בין הנכסים לבין אותו אדם.

מקרים נפוצים בהם משתמשים באיתור זה – גביית פסק דין מאדם שמסתיר את נכסיו, או בסכסוכי משפחה / מזונות בהם צד מסתיר נכסים ומנסה להעלים אותם מעיני הצד השני.

הפוסט כל הדרכים לאיתור כתובת ואיתור מספר זהות הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/post-private-investigator/feed/ 1
המדריך להגשת תביעה קטנה https://delawvery.co.il/guide-to-file-small-claims/ https://delawvery.co.il/guide-to-file-small-claims/#comments Sat, 29 Oct 2022 12:40:05 +0000 https://delawvery.co.il/?p=3329 תביעה קטנה הוא הליך ייחודי שנועד לתת מענה לאנשים פרטיים לנהל משפט בצורה פשוטה, מהירה וזולה. בגלל ייחודיות ההליך, נקבעו קריטריונים שיגבילו את העניינים שיידונו במסגרת תביעה קטנה, בין היתר הגבלת סכום התביעה, הגבלת סוג התובע/ת וכמות התביעות הקטנות שמותר להגיש בכל שנה. במדריך זה נרכז את ההוראות לגבי מה מותר ומה אסור, נפרט את […]

הפוסט המדריך להגשת תביעה קטנה הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תביעה קטנה הוא הליך ייחודי שנועד לתת מענה לאנשים פרטיים לנהל משפט בצורה פשוטה, מהירה וזולה. בגלל ייחודיות ההליך, נקבעו קריטריונים שיגבילו את העניינים שיידונו במסגרת תביעה קטנה, בין היתר הגבלת סכום התביעה, הגבלת סוג התובע/ת וכמות התביעות הקטנות שמותר להגיש בכל שנה.

במדריך זה נרכז את ההוראות לגבי מה מותר ומה אסור, נפרט את אפשרויות ההגשה, הדרישות, המסמכים הנדרשים ועניינים נפוצים אחרים.

יש לכם שאלה? הגיבו לפוסט! מבטיחים לענות על הכל.

נושאים להגשת תביעה קטנה

בית המשפט לתביעות קטנות מוסמך לדון בכל נושא (למעט נושאים שהסמכות העניינית שלהם נתונה לבתי משפט ספציפיים כמו דיני עבודה, דיני משפחה), כל עוד התביעה היא עד הסכום המותר לפי התקנות.

הנושאים הנפוצים ביותר להגשת תביעות קטנות לפי נתוני בית המשפט (בין השנים 2018 -2022) הם:

  • ספק לקוח – כל תביעה הקשורה ליחסים בין ספק ללקוח
  • תביעות רכב – תאונות דרכים, נזקים לרכב, תביעה נגד איש מקצוע שגרם לנזקים וכיוצ״ב
  • תיירות / תעופה – ביטול או עיכובים בטיסה, תביעות נגד בתי מלון, בוקינג וכו׳
  • ספאם – פרסומות אסורות לפי סעיף 30א לחוק התקשורת – פיצוי בגין כל הודעה עד 1,000₪ ללא הוכחת נזק
  • שכירות – מול בעל דירה, שכנים.
  • כספית / נזקי גוף – למשל תביעת לשון הרע בגין הוצאת דיבה, שהפכה לנפוצה בבתי המשפט לתביעות קטנות
כמות התיקים שנפתחים כל שנה בחלוקה לנושאים

באתר המועצה הישראלית לצרכנות יש דומגאות להורדה בקובץ וורד של כתבי תביעה מתחומים ונושאים רבים. לחצו למעבר לאתר

תנאי הסף - הקריטריונים להגשת תביעה קטנה

תביעה קטנה נועדה בעיקר לסוגיות צרכניות (ספק לקוח, רכב, תיירות, הפליה, שכירות, ספאם) אך בתי המשפט לתביעות קטנות יכולים לדון בכל נושא אחר כמו תביעות נזקי גוף קטנות, תאונות דרכים וכל עניין שאינו בסמכות עניינית ייעודית של בית משפט אחר (כמו דיני עבודה, דיני משפחה), ובסכום התביעה המקסימלי המותר.

ישנם 3 תנאי סף:

1) רק יחידים (אנשים פרטיים) יכולים להגיש תביעה קטנה (כלומר חברה חברה בע״מ לא יכולה להגיש תביעה קטנה) – סעיף 60 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ״ד – 1984: ״בית משפט לתביעות קטנות ידון בתביעה אזרחית שהגיש יחיד…״

2) סכום התביעה הוא עד 34,600₪ (נכון לינואר 2022) – ומתעדכן בכל שנה.

3) מותר להגיש עד 5 תביעות קטנות באותה שנה. מעל ל-5 תביעות בית המשפט רשאי להעביר את הדיון לבית משפט השלום.

דרכי ההגשה - אונליין או פיזית

יש שתי דרכים להגיש תביעה קטנה:

1. דרך מערכת ״נט המשפט״, המערכת הממשלתית לניהול תיקי בתי המשפט. ניתן להגיש תביעה רק אחרי הזדהות בסיסמה שהונפקה על ידי מערכת הזדהות ממשלתית.

מדריך התחברות והרשמה מפורט של הרשות השופטת ← לחצו כאן להורדת המדריך הממשלתי

2. באמצעות מילוי טופס התביעה והגשה פיזית לבית המשפט בו יתנהל התיק. (ראו בהמשך על טופס תביעה קטנה)

טופס תביעה קטנה

את התביעה הקטנה צריך להגיש לפי ״טופס תביעה קטנה״ או בשמו המקצועי – טופס 1 לתוספת לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל״ז-1976, המחויב על פי הוראות תקנה 3 לתקנות אלו:

״תביעה תיפתח בהגשת כתב תביעה לבית המשפט לפי טופס 1 שבתוספת.״

את הטופס ניתן להוריד דרך הקישור הבא הורדת טופס 1 לתוספת

מסמכים נוספים לצירוף לתביעה הקטנה

מלבד טופס התביעה לפי תקנה 1, יש חובה לצרף לכתב התביעה את כל המסמכים שרוצים להסתמך עליהם במשפט. זה כולל התכתבויות, מכתבים, וואטסאפים, תמונות, חוות דעת, הקלטות וכיוצ״ב.

תקנה 3(ב) לתקנות שיפוט תביעות קטנות קובעת כך:

״ (ב) התובע יצרף לכתב התביעה את כל המסמכים שהוא מבקש להסתמך עליהם במשפט אם הם מצויים ברשותו; ואולם בית המשפט רשאי להתיר לתובע להגיש מסמך שלא צורף לכתב התביעה אם מצא שהמסמך דרוש לצורך מתן פסק דין או מכל סיבה חשובה אחרת.״

סמכות מקומית - איך יודעים לאיזה בית משפט צריך להגיש את התביעה הקטנה

תקנה 2 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות קובעת שניתן להגיש את התביעה לכל אחד מבתי המשפט שנמצאים באותו מחוז שיפוט שמתקיים לגביו אחד מאלה:

1) מקום מגוריו או מקום עסקו של הנתבע (לא של התובע).

או 

2) מקום המעשה או המחדל שבגללו מוגשת התביעה.

בתביעה שעוסקת בפרסום/מסחר באינטרנט ניתן להגישה לבית המשפט שבאזור שיפוטו נמצא מקום מגוריו או עסקו של התובע/הנתבע.

*אם יש מספר נתבעים, בית המשפט שמוסמך לדון בתביעה יהיה כל בית משפט שמוסמך לדון כלפי אחד הנתבעים, על פי הכללים שצוינו למעלה.

*הגשת תביעה שכנגד תוגש לאותו בית המשפט שבו הוגשה התביעה המקורית. 

*ניתן להגיש את התביעה לפי הכללים שצוינו פה גם אם בין בעלי הדין סוכם אחרת. 

רשימת בתי המשפט לתביעות קטנות, כולל כתובות, בחלוקה למחוזות:

אילת – דרך יותם 3, אילת)

אשדוד – מורדי הגטאות 1 אשדוד)

אשקלון – שדרות בן גוריון 19, אשקלון)

באר שבע – התקווה 5, באר שבע)

דימונה – שדרות בן גוריון 1, דימונה)

קריית גת – חשוון 12, קריית גת).

כפר סבא – הטחנה 5, כפר סבא

נתניה – הרצל 57, נתניה

פתח תקווה – בזל 1, פתח תקווה

ראשון לציון – ישראל גלילי 5, ראשון לציון

רחובות – רוז׳נסקי 9, רחובות

רמלה – שדרות ויצמן 3, רמלה

בת ים – הרב ניסנבוים יצחק 7, בת ים

תל אביב ויצמן – ויצמן 1, תל אביב

תל אביב שוקן – שוקן 25, תל אביב

הרצליה – בן גוריון 31, הרצליה

בית שמש – הרצל 9, בית שמש

ירושלים – חשין 6, ירושלים

חדרה – הלל יפה 7א׳ חדרה

חיפה – שדרות הפלי״ם, חיפה

עכו – יהושפט 15, עכו

קריות – דרך עכו 194 קריית ביאליק

בית שאן – שאול המלך 31, בית שאן

טבריה – חשמונאים 3, טבריה

מסעדה – מול בית הדואר בכפר מסעדה

נצרת – כיכר קריית יצחק רבין נוף הגליל, נצרת עילית

עפולה – מנחם אוסישקין 42, עפולה

צפת – מרום כנען צפת

קצרין – שיאון 1, קצרין

קריית שמונה – שדרות תל-חי 97, קריית שמונה

סכום מקסימלי להגשת תביעה קטנה - 34,600₪

סכום התביעה המקסימלי להגשת תביעה קטנה נקבע בהודעה של מנהל בתי המשפט מתוקף סמכותו לפי סעיף 2(ג) לצו בתי המשפט שמתפרסם ומתעדכן באתר הרשות השופטת ← לחצו כאן כדי לעבור לאתר הרשות השופטת

הסכום המקסימלי נכון לשנת 2022 – 34,600₪

בשנת 2021 – 33,800₪

אגרת בית המשפט בהגשת תביעה קטנה

לפי תקנה 6 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל״ז – 1976, הכלל הוא פשוט – משלמים 1% מסכום התביעה (בעיגול כלפי מעלה בכפולות של 5₪) או 50₪, לפי הגבוה מביניהם.

במילים אחרות:

בתביעה של עד 5,000₪ – משלמים 50₪

בתביעה מעל 5,001₪₪ – משלמים 1% (בעיגול כלפי מעלה בכפולות של 5₪)

מי נגד מי - למי מותר לתבוע בהליך תביעה קטנה?

כל המטרה של הליך תביעה קטנה הוא להקל על האדם הפרטי בהליך בירור תביעה מהיר, ללא עורכי דין, זול וקל.

לכן, רק לאנשים פרטיים (לא חברות בע״מ) מותר להגיש תביעה קטנה. כמה אנשים פרטיים יכולים לתבוע יחדיו (עד לסכום המותר לתביעה). בצד הנתבעים מותר לתבוע גם פרטיים, גם חברות בע״מ וגם עוסקים מורשים.

הגבלת כמות התביעות הקטנות שתובע/ת רשאי/ת להגיש - עד 5 תביעות בשנה

מותר להגיש עד 5 תביעות קטנות לאותו בית משפט בכל שנה קלנדרית. במקרה של הגשת תביעה נוספת, רשאי השופט לא לדון בה ולהעבירה לבית משפט השלום.

בירור מצב התיק ושאלות על המשך ההליך

כשרוצים לפנות למרכז המידע של בית המשפט כדי לברר נושאים כלליים, סטטוס התיק, מועד דיון, בירור לגבי מצב מסירת התביעה לנתבעים וכל נושא אחר – ניתן לעשות זאת דרך הצאט ״אונליין״ , שפועל בימים א׳-ה׳ 8:00-17:00 ובערבי חג משעה 8:00-12:30 או במוקד הטלפוני 3852*.

** לצורך קבלת מידע כללי בלבד, ניתן לפנות למרכז המידע בכתובת המייל הבאה: Courtinfo@court.gov.il

שעות הפעילות של המוקדים כפי שמוצגים באתר בתי המשפט

הפוסט המדריך להגשת תביעה קטנה הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/guide-to-file-small-claims/feed/ 19554
6 דברים שצריך לדעת בחיפוש חברת שליחויות משפטיות https://delawvery.co.il/delivery-company/ https://delawvery.co.il/delivery-company/#comments Mon, 21 Feb 2022 18:51:56 +0000 https://delawvery.co.il/?p=2446 בחירת חברת מסירות משפטיות היא אחת ההחלטות החשובות לכל עו״ד, בפרט לעורכי דין העוסקים בליטיגציה. אך מה בודקים כשמחפשים חברת שליחויות משפטיות? מה נרצה לבדוק ולדעת בקשר לשליחים המשפטיים של החברה? הנה רשימה של 6 דברים שיעזרו לכל עורך דין לבחור את החברה הטובה ביותר למשרד שלו.  #1 ביצועים בדקו האם חברת השליחויות משתמשת בטכנולוגיה […]

הפוסט 6 דברים שצריך לדעת בחיפוש חברת שליחויות משפטיות הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

בחירת חברת מסירות משפטיות היא אחת ההחלטות החשובות לכל עו״ד, בפרט לעורכי דין העוסקים בליטיגציה. אך מה בודקים כשמחפשים חברת שליחויות משפטיות? מה נרצה לבדוק ולדעת בקשר לשליחים המשפטיים של החברה? הנה רשימה של 6 דברים שיעזרו לכל עורך דין לבחור את החברה הטובה ביותר למשרד שלו. 

#1 ביצועים

בדקו האם חברת השליחויות משתמשת בטכנולוגיה ובאנשים מנוסים שמייעלים ומשפרים את רמת הביצוע ואחוזי ההצלחה של השליחות המשפטית. בדקו מהם אחוזי ההצלחה בביצוע מסירה אישית מורכבת וכמה פעמים המוסרים המשפטיים פותרים בעיות במעמד ההגשה למוסדות ובתי משפט. 

למה זה חשוב? בסופו של יום, המטרה שלכם בעבודה מול חברת שליחויות משפטיות היא שהחברה תבטיח לכם קידום מהיר של התיק המשפטי, ללא טעויות ובהתאם לחוק. לכן, מדד הביצועים וההצלחות של חברת השליחויות הוא ערך עליון ששווה להתעכב עליו. 

איך בודקים את זה? בקשו לשוחח עם לקוחות ממליצים. זה יתן לכם את הפידבק האמין והמדויק ביותר. 

#2 מומחיות וידע משפטי

בדקו שלשליחים המשפטיים ולחברה יש שנים של ניסיון בתחום השליחויות המשפטיות. בדקו שיש להם ידע משפטי עמוק והיכרות עם תהליכי ההגשה השונים והוראות התקנות השונות ביחס להמצאה כדין.

למה זה חשוב? בלי ניסיון מוכח ובלי ידע והיכרות עמוקה עם התהליכים והפרוצדורה, אתם לא תוכלו באמת להיות ב״ראש שקט״ ולא תבטיחו לעצמכם שירות איכותי ומדויק. 

איך בודקים את זה? בדקו באתר החברה מי הצוות, מי הם המוסרים המשפטיים שלה ותבררו כמה שנים החברה פועלת בתחום השליחויות לעורכי דין. 

#3 תמיכה ושירות לקוחות

בדקו שחברת השליחויות המשפטיות מציע מגוון דרכים וערוצים לפניה לשירות הלקוחות, כמו לייב צאט, וואטסאפ, מייל ומענה טלפוני. בנוסף, בדקו שנותני השירות והתמיכה יכולים לסייע בהכוונה וייעוץ בקשר להליך המשפטי, כדי למנוע טעויות ולקבל ערך מוסף מהחברה. 

כמו כן, חשוב לוודא שחברת השליחויות המשפטיות מספקת עדכונים שוטפים בקשר לשליחות המשפטית.

למה זה חשוב? התמיכה והשירות השוטף יעשו את ההבדל בחוויה של הצוות המשפטי של משרדכם. זכרו שחברת השליחויות צריכה לעבוד בשבילכם ולא אתם בשבילה. 

איך בודקים את זה? כנסו לאתר החברה, ובדקו מהם ערוצי התמיכה של החברה. נסו לשלוח הודעה ולראות תוך כמה זמן עונים. 

#4 טכנולוגיה משפטית מתקדמת

בדקו באיזה טכנולוגיה משתמשת ומפתחת חברת השליחויות המשפטיות, כיצד עובד תהליך ההזמנה והמעקב ותוך כמה זמן אתם מקבלים בחזרה את הוכחות הביצוע, תצהיר מוסר או ״נתקבל״. בדקו איך אתם מקבלים את הדוחות וכיצד אתם יכולים לעקוב אחר כלל המשתמשים של המשרד. 

למה זה חשוב? טכנולוגיה מתקדמת יכולה לא רק להקל על כל תהליך ההזמנה, המעקב והבקרה, היא גם יכולה לאפשר לכם למנף נתונים, להפיק תובנות ולהפוך את המשרד שלכם לאוטומטי עם יכולות ניהול טובות יותר. 

איך בודקים את זה? תשאלו את החברה על תהליך ההזמנה, הבקרה, והעדכונים השוטפים. משם כבר תבינו האם יש בזה ערך מוסף וקידמה טכנולוגית או לא. 

#5 תהליך חיוב הלקוחות

בדקו שיש תמחור פשוט, קל וברור. בדקו שאתם מקבלים חשבוניות לפי הצרכים שלכם ושיתאימו גם ללקוחות שלכם. וודאו שחברת השליחויות המשפטיות מפרטת את התשלומים השונים ומנפיקה דוחות מותאמים לחיוב קל ומהיר של לקוחות המשרד. 

למה זה חשוב? המטרה שלכם היא לא לבזבז זמן על עניינים טכניים, כדי שתוכלו להשקיע יותר זמן בלקוחות חדשים ובתיקים חדשים. 

איך בודקים את זה? תבקשו לראות את מחירון השליחויות המשפטיות וגם דוגמא של הדוחות שנשלחים בסוף החודש, ותבדקו עד כמה זה גמיש ויכול להתאים לכל שיטת חיוב. 

#6 מהימנות ומוניטין בתעשיה

בדקו שלחברת השליחויות המשפטיות יש רקורד מוכח של לקוחות מרוצים, בדקו את העדויות של הלקוחות באתר החברה וברשתות החברתיות. 

למה זה חשוב? ביקורות חיוביות של לקוחות ואנשי מקצוע מתחום המשפט מוכיחות את היכולת של החברה לספק שירותים משפטיים ושליחויות משפטיות בצורה איכותית ומהימנה. 

איך בודקים את זה? באתר החברה! חברת שליחויות משפטיות טובה ובעלת מוניטין, תציג באתר שלה עדויות של לקוחות ואנשי מקצוע מתחום המשפט. 

בואו נצא לדרך!

עכשיו כשאתם יודעים איך ומה לחפש בחברת שליחויות משפטיות, אתם מוכנים להתחיל בחיפוש! עבור אלו ממכם שצריכים לשלוח ולהגיש מסמכים משפטיים במהירות ובאמינות, דלוברי שליחויות כאן כדי לעזור.

הפוסט 6 דברים שצריך לדעת בחיפוש חברת שליחויות משפטיות הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/delivery-company/feed/ 2
אימות אפוסטיל אלקטרוני | חתימה דיגיטלית כבר כאן https://delawvery.co.il/electronic-apostille/ https://delawvery.co.il/electronic-apostille/#comments Thu, 10 Feb 2022 01:04:52 +0000 https://delawvery.co.il/?p=2313 שירות חדש! קבלת העתק תעודות ציבוריות בחותמת אפוסטיל אלקטרונית בתחילת שנת 2022, השיק משרד המשפטים שירות חדש להחתמת תעודות ציבוריות בחותמת אפוסטיל דיגיטלית. השירות מאפשר לאזרחים להזמין העתק מתעודות ציבוריות מאתרי הרשויות השונות בישראל, ובמעמד ההזמנה לבקש לקבל את התעודה המוזמנת עם חותמת אפוסטיל דיגיטלית. לחצו כאן לקריאה על השירות באתר משרד המשפטים באופן הזה, אפשר […]

הפוסט אימות אפוסטיל אלקטרוני | חתימה דיגיטלית כבר כאן הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

שירות חדש! קבלת העתק תעודות ציבוריות בחותמת אפוסטיל אלקטרונית

בתחילת שנת 2022, השיק משרד המשפטים שירות חדש להחתמת תעודות ציבוריות בחותמת אפוסטיל דיגיטלית. השירות מאפשר לאזרחים להזמין העתק מתעודות ציבוריות מאתרי הרשויות השונות בישראל, ובמעמד ההזמנה לבקש לקבל את התעודה המוזמנת עם חותמת אפוסטיל דיגיטלית. לחצו כאן לקריאה על השירות באתר משרד המשפטים

באופן הזה, אפשר לקבל תעודה מאומת בחותמת אפוסטיל דיגטלית ישירות למייל, ואז להעביר את המייל עם התעודה החתומה ישירות למדינת היעד, ובלבד שמדינת היעד מוכנה לקבל אפוסטיל דיגיטלי. 

מזה אפוסטיל?

אפוסטיל הוא אישור הניתן על ידי רשות מוסמכת של המדינה על גבי תעודות ציבוריות (למשל: תעודת נישואין, תעודת גירושין, תעודת לידה, תמצית רישום, תעודת מידע פלילי, תעודת בגרות, תעודה אקדמית, תעודת פטירה, צו ירושה, צו קיום צוואה או כל מסמך רשמי אחר של המדינה), ומאשר שאותה תעודה היא תעודה רשמית, מקורית, והונפקה על ידי הרשות המוסמכת לכך. 

כיצד ואיך ניתן לקבל את השירות?

כדי לקבל את האפוסטיל הדיגיטלי, עליכם להזמין את התעודה הרלוונטית מאתר הרשות, ולבקש שהיא תגיע כבר עם חותמת אפוסטיל אלקטרונית. חשוב להכיר 3 עניינים חשובים בהקשר לזה:

1) לא ניתן להשתמש בשירות האפוסטיל הדיגיטלי עבור מדינות שאינן חברות באמנת האג (לרשימת המדינות החברות באמנה לחצו כאן). כלומר אם אתם צריכים אפוסטיל למדינה שאינה חברה באמנה, עליכם להגיע פיזית למשרד החוץ ולקבל אפוסטיל על התעודה המקורית, או להזמין שליחות לאימות אפוסטיל בלחיצה כאן

2) דבר שני, השירות החדש מחייב אתכם להנפיק את התעודה באופן דיגיטלי, כך שלא ניתן להשתמש לצורך האפוסטיל הדיגיטלי בתעודה שכבר ברשותכם. כמובן שלכל אימות אפוסטיל אלקטרוני גם יש חיוב באותה האגרה בסך 35₪. 

3) דבר אחרון והחשוב ביותר, לפני שאתם מנפיקים אפוסטיל אלקטרוני להעתק תעודה ציבורית, עליכם לוודא שמדינת היעד מוכנה לקבל תעודה במייל ולא פיזית. חשוב להבין שלאפוסטיל הדיגיטלי אין תוקף כשהוא מודפס, אלא רק כשהוא עובר במייל למדינת היעד.  

 

מאילו רשויות של המדינה אפשר להזמין תעודות עם אפוסטיל דיגיטלי?

הרשות הממשלתית הראשונה שהחלה להנפיק תעודות עם אפוסטיל דיגיטלי, מבלי לאמת את המסמך פיזית במשרד החוץ, היא יחידת הרשם לענייני ירושה במשרד המשפטים. כך שנכון לעכשיו ניתן להשתמש בשירות רק עבור צו ירושה או צו קיום צוואה.

למעבר לעמוד בקשה לקבלת העתק דיגיטלי מצו ירושה או צו קיום צוואה ולקבלת העתק צו דיגיטלי בחיתום אפוסטיל – לחצו כאן.

יחד עם זאת, המגמה היא שכל רשויות המדינה יצטרפו בהדגרתיות, כמו רשות האוכלוסין וההגירה, המשרד לשירותי דת, בתי הדין הרבניים, משרד החינוך, רשות התאגידים ועוד. 

רוצים להישאר מעודכנים בהתפתחויות? הירשמו לרשימת העדכונים שלנו

הפוסט אימות אפוסטיל אלקטרוני | חתימה דיגיטלית כבר כאן הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/electronic-apostille/feed/ 2
קישורים חשובים למתמחה המתחיל https://delawvery.co.il/post-legal-intern/ https://delawvery.co.il/post-legal-intern/#comments Mon, 24 Jan 2022 07:28:59 +0000 https://delawvery.co.il/?p=556 ב-1 בספטמבר וב-1 מרץ פוקדים את דלתות משרדי עורכי הדין מאות סטודנטים למשפטים שיתחילו את שנת ההתמחות שלהם עם הרבה חששות, ספקות ובעיקר חוסר וודאות לגבי העבודה היומיומית שלהם במשרד, במחלקה או בצוות. המתמחים ינסו להיות הכי טובים, הכי מדויקים, אלה שלומדים הכי מהר ומבצעים בצורה האיכותית ביותר. רובם מגיעים עם מוטיבציה גבוהה וכולם חולמים […]

הפוסט קישורים חשובים למתמחה המתחיל הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

ב-1 בספטמבר וב-1 מרץ פוקדים את דלתות משרדי עורכי הדין מאות סטודנטים למשפטים שיתחילו את שנת ההתמחות שלהם עם הרבה חששות, ספקות ובעיקר חוסר וודאות לגבי העבודה היומיומית שלהם במשרד, במחלקה או בצוות. המתמחים ינסו להיות הכי טובים, הכי מדויקים, אלה שלומדים הכי מהר ומבצעים בצורה האיכותית ביותר. רובם מגיעים עם מוטיבציה גבוהה וכולם חולמים לקבל את ההצעה המרגשת בסוף שנת ההתמחות – להמשיך במשרד כעו״ד מתחיל מן המניין.

כדי להגיע להצעה הנחשקת, עוברים המתמחים שנה אינטנסיבית של למידה ועשייה, שחלקה גם למידה פרוצדוראלית (אין מה לעשות – בסוף עו״ד צריך לדעת להזיז דברים ולהזיז אותם נכון).

לא משנה אם אתם מתמחים במחלקת הנדל״ן, במחלקת הליטיגציה, במחלקה לחדלות פירעון (פשיטות רגל וכינוס נכסים) או במחלקה המסחרית והיי טק – אתם תדרשו במהלך ההתמחות להכין ולדווח טפסים, לשלם אגרות ולוודא שאתם ממלאים את מלוא הדרישות הפרוצדוראליות כדי לקדם את העניין שהועבר לטיפולכם.

אז לכבוד שנת ההתמחות, ריכזנו לכם, המתמחים החדשים, כמה מקורות מידע חשובים שיעזרו לכם להיות מוכנים יותר לשנת ההתמחות.

קישורים חשובים למתמחים במחלקת הנדל״ן:

קישורים חשובים למתמחים במחלקת חדלות פירעון:

קישורים חשובים למתמחים במחלקת ליטיגציה:
קישורים חשובים למתמחים במחלקת קניין רוחני:

כדי להמשיך ולעזור אחד לשני, אתם יכולים להגיב לפוסט זה עם מידע חשוב נוסף / קישורים / המלצות / עדכונים ושיתופים אחרים !

בהצלחה לכל המתמחים!

הפוסט קישורים חשובים למתמחה המתחיל הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/post-legal-intern/feed/ 3
שליחים? הפוסט הזה הוא בשבילכם https://delawvery.co.il/post-couriers/ https://delawvery.co.il/post-couriers/#comments Tue, 18 Jan 2022 07:29:04 +0000 https://delawvery.co.il/?p=557 תוכן עניינים רוב השליחים עוסקים במקצוע השליחויות (שליחויות מהיום להיום, שילוח והפצה, שירותים משפטיים ושליחויות בתחום המזון) כעצמאיים, עוסק פטור או עוסק מורשה, ומקבלים את שכרם לפי פעולה, נקודה, או שעת עבודה ישירות מחברת השליחויות שעבורה עשו את הפעולה. לא משנה באיזו דרך מחושב השכר, בסוף השליחים מנפיקים כנגד התשלום הסופי חשבונית מס /קבלה – […]

הפוסט שליחים? הפוסט הזה הוא בשבילכם הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

רוב השליחים עוסקים במקצוע השליחויות (שליחויות מהיום להיום, שילוח והפצה, שירותים משפטיים ושליחויות בתחום המזון) כעצמאיים, עוסק פטור או עוסק מורשה, ומקבלים את שכרם לפי פעולה, נקודה, או שעת עבודה ישירות מחברת השליחויות שעבורה עשו את הפעולה.

לא משנה באיזו דרך מחושב השכר, בסוף השליחים מנפיקים כנגד התשלום הסופי חשבונית מס /קבלה – כלומר, השליחים אחראיים לספק את השירות כנותני שירות, וכל העלויות הכרוכות במתן השירות – חלות על השליחים בלבד. אז מה הם אותם עלויות ואיך תבטיחו לעצמכם להיות תמיד בצד הרווחי?

האם שווה לעבוד בגט דליברי?

אם ניקח למשל חברה כמו gett delivery, כל שליח יכול להצטרף ולקבל הצעות לביצוע שליחויות אקספרס, מהרגע להרגע. המחיר המוצג לשליח עבור המשימה (בדרך כלל השליחות כוללת איסוף ומסירה) הוא מחיר סופי הכולל מע״מ.

בתקופת הקורונה התעוררה מחלוקת בקבוצות השליחים ביחס לתמחור שמוצע. בעוד שהשליחים החדשים יותר, רואים במחיר כמחיר אטרקטיבי, השליחים הותיקים יותר בתחום שמפרנסים בצניעות משפחה ויודעים היטב את העלויות הנוספות שכרוכות בלהיות שליח. התעוררה תחושה וזעקה שמשבר הקורונה משך איתו מחוסרי עבודה רבים לעסוק בתחום השליחויות ולהסכים כמעט לכל תמורה (גם אם זה מגלם הפסד וודאי).

הזעקה של השליחים הותיקים לא רק יוצאת נגד הוזלת תמחור שירות השילוח כדבר שעשוי לפגוע במחירים גם אחרי המשבר, אלא גם באה להעיר את השליחים הטריים ולהזכיר להם שלא כל הכנסה היא רווח.

אז הפוסט הזה רוצה לעשות סדר ולעזור לכם, השליחים העצמאיים, להבין מהו תמחור משתלם לשליחות, וכיצד תעמדו בו ותבטיחו לעצמכם לא רק הכנסה, אלא גם רווח.

שליחים בוולט או בגט דליברי? ככה תחשבו כמה אתם מרוויחים בתור שליחים!

  1. ראשית, רשמו לכם את כל ההוצאות שלכם! זכרו לכתוב גם את אלו שלא קשורות באופן ישיר למתן השירות (כמו רואה חשבון, מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו׳) .
  2. אם אין לכם רשימה מסודרת, תוכלו להיעזר ברשימת ההוצאות שבסוף הפוסט הכוללת מחירים ממוצעים. תגיעו לסיכום ממוצע חודשי של ההוצאות, למשל 1,000 ש״ח.
  3. אחר כך בדקו כמה פעולות ביצעתם בחודש הקודם (או כמה שעות עבודה עבדתם), וכמה כסף הכנסתם כנגדו. הפחיתו מהכסף שהכנסתם את רכיב המע״מ (במידה ואתם עוסקים מורשים) – חלקו את סכום ההכנסה ב-1.17 (למשל – 4,000 / 1.17 = 3,419 ש״ח + מע״מ).
  4. מהסכום שקיבלתם, הפחיתו את סכום ההוצאות החודשי המוערך (כפי שיצא לכם בסיכום רשימת ההוצאות) – וחלקו במספר הפעולות שביצעתם (או שעות העבודה שעבדתם).

המספר שקיבלתם הוא המחיר שעבדתם עבור כל פעולה או עבור כל שעת עבודה.

אם המחיר הזה עומד בצפיית השכר השעתית שלכם, או בתשלום שאתם מוכנים לקבל עבור כל משימה ממוצעת – אז תמשיכו ככה!

אם המחיר נראה לכם נמוך מידי, כלומר שעליכם לעלות את המחיר שאתם מבקשים עבור השירות.

יש לכם שאלות? בואו לשאול בקהילת המוסרים המשפטיים של ישראל ושתפו בתוצאות שלכם – נעזור לכם להבין מהו מחיר הוגן וסביר.

רשימת הוצאות מוכרות של שליחים

חשוב להצהיר על כל ההוצאות המוכרות כדי לא לשלם מס מיותר. אלו הן ההוצאות המוכרות לצרכי מס ששליחים יכולים להצהיר עליהן:

  1. ביטוח לאופנוע – 5,000 ₪ לשנה (416 ₪ בחודש).
  2. דלק – (משתנה לפי שימוש).
  3. רואה חשבון – 300-500 ₪ בחודש.
  4. תוכנה לניהול חשבונות – 50 ₪ בחודש.
  5. ביטוח לאומי – (משתנה לפי הכנסה).
  6. מס הכנסה – (משתנה לפי הכנסה).

הפרשות פנסיוניות (לאחר ניכוי הוצאות מוכרות) - משתנה לפי ההכנסה, בהתאם לטבלה זו:

גובה הפקדות לביטוח פנסיוני - עבור שליחים

עבודה כמוסר משפטי עם דלוברי

יש לכם ניסיון כמוסרים משפטיים? רוצים לקבל עבודות שמתאימות לכם, באיזור שלכם, ומתי שמתאים לכם? דלוברי מחפשת מוסרים משפטיים בכל הארץ. חושבים שיש לכם את מה שצריך? אתם מוזמנים למלא את הטופס הבא להגשת מועמדות. 

הפוסט שליחים? הפוסט הזה הוא בשבילכם הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/post-couriers/feed/ 3
אימות אפוסטיל בתקופת הקורונה – COVID-19 https://delawvery.co.il/post-apostille-covid19/ https://delawvery.co.il/post-apostille-covid19/#respond Sat, 15 Jan 2022 07:28:32 +0000 https://delawvery.co.il/?p=552 תוכן עניינים משרד החוץ (האגף הקונסולרי) האחראי על אימות מסמכים ציבוריים בחותמת אפוסטיל (Apostille), שינה את דרכי ההחתמה והשירות שניתן בעקבות נגיף הקורונה (COVID-19). כל מי שרוצה לדעת כיצד ניתן בתקופה זו להחתים אפוסטיל, הפוסט הזה עושה לכם סדר בבלאגן. 3 דרכים לקבלת השירות לפי הודעת העדכון האחרונה שהוציא משרד החוץ, יש 3 דרכים להחתים […]

הפוסט אימות אפוסטיל בתקופת הקורונה – COVID-19 הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

משרד החוץ (האגף הקונסולרי) האחראי על אימות מסמכים ציבוריים בחותמת אפוסטיל (Apostille), שינה את דרכי ההחתמה והשירות שניתן בעקבות נגיף הקורונה (COVID-19).

כל מי שרוצה לדעת כיצד ניתן בתקופה זו להחתים אפוסטיל, הפוסט הזה עושה לכם סדר בבלאגן.

3 דרכים לקבלת השירות

לפי הודעת העדכון האחרונה שהוציא משרד החוץ, יש 3 דרכים להחתים באפוסטיל תעודה ציבורית בתקופת הקורונה:

1) קבלת קהל באמצעות זימון תור מראש (עד 10 מסמכים בלבד)

2) באמצעות שליחת המסמכים בדואר

3) באמצעות שליח (ללא הגבלה בכמות המסמכים)

במדריך הזה נפרט את תהליך אימות האפוסטיל במשרד החוץ בכל אחת מהדרכים האלו.

קבלת קהל באמצעות זימון תור מראש

אם אימות התעודה דחוף לכם כי אתם כבר חייבים להעביר אותו לקונסוליה הזרה – האפשרות הזו תהיה המהירה ביותר עבורכם. כיצד זה עובד?

א) נכנסים למערכת זימון התורים של MyVisit ומזמינים תור.

ב) משלמים אגרה בסך 35₪ כפול מספר המסמכים / תעודות שאתם מבקשים לאמת. את האגרה ניתן לשלם באתר התשלומים של משרד החוץ

ג) מגיעים עם המסמכים המקוריים ואישור תשלום האגרה למשרדי משרד החוץ בכתובת יצחק רבין 9, ירושלים, במועד שקבעתם תור.

שליחת המסמכים לאימות באמצעות דואר ישראל

למי שלא בלחץ על קבלת המסמכים המאומתים או מי שרוצה להחתים יותר מ-10 מסמכים, ניתן גם לשלוח את המסמכים לאימות באמצעות הדואר, ולקבל בדואר בחזרה את המסמכים המאומתים. כיצד זה עובד?

א) מכניסים את התעודות למעטפה וכותבים כתובת למשלוח:

משרד החוץ שדרות יצחק רבין 9, ירושלים, עבור האגף הקונסולרי, מחלקת אימות מסמכים.

ב) משלמים את האגרה בסך 35₪ כפול מספר התעודות שיש לאמת. את האגרה ניתן לשלם באתר משרד החוץ, ומכניסים למעטפה את הקבלה המעידה על תשלום האגרה.

ג) מצרפים מעטפה נוספת בגודל A4 (מעטפה ריקה), בציון הכתובת המדויקת למשלוח חזרה בדואר ישראל או בדואר רשום ופרטים להתקשרות לצורך בירור פרטים (טלפון יכול להספיק). מומלץ לבייל את המעטפה כדואר רשום כדי להבטיח מעקב אחר המעטפה והמסמכים המקוריים שבתוכה.

שליחת המסמכים לאימות באמצעות שליח

מי שמעדיף להיות בראש שקט, לא להסתמך על הדואר ולא להגיע פיזית לירושלים – ניתן לשלוח את המסמכים לאימות בחותמת אפוסטיל באמצעות שליח. אופציה זו מאפשרת שירות מהיר יחסית (לא כמו זימון תור), ללא הגבלה בכמות המסמכים ובלי לצאת מהבית!

כל שעליכם לעשות זה להזמין שירות שליחויות והשליח יבוא לאסוף ממכם את המסמכים ללא כל מאמץ נוסף.

למידע נוסף ולבדיקת אפשרויות השילוח ומחירים – לחצו כאן.

לבירורים מול משרד החוץ, להלן פרטי ההתקשרות שלהם וזמני הפעילות:

בימים ראשון, שלישי, רביעי בין השעות 14:30 – 16:30

מיילים יש להפנות אל Apostille@mfa.gov.il.

מענה טלפוני 02-5303301 , 02-5303358

הפוסט אימות אפוסטיל בתקופת הקורונה – COVID-19 הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/post-apostille-covid19/feed/ 0
איזה כישורים צריך כדי להיות שליח משפטי מוצלח? https://delawvery.co.il/process-server/ https://delawvery.co.il/process-server/#comments Mon, 20 Dec 2021 20:52:00 +0000 https://delawvery.co.il/?p=1847 תוכן עניינים מי שלא מכיר את העבודה של מוסר משפטי (נקרא גם "שליח משפטי"), עשוי לחשוב שזו עבודה פשוטה לביצוע, כמו כל שליחות רגילה של העברת ניירות, מעטפות או חבילות מזון מנקודה A לנקודה B. אז זהו, שזה רחוק מהמציאות. הכישורים והאיכויות שצריך כדי להיות מוסר משפטי מוצלח, הם גבוהים בהרבה מאלו שצריך כדי להיות […]

הפוסט איזה כישורים צריך כדי להיות שליח משפטי מוצלח? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

מי שלא מכיר את העבודה של מוסר משפטי (נקרא גם "שליח משפטי"), עשוי לחשוב שזו עבודה פשוטה לביצוע, כמו כל שליחות רגילה של העברת ניירות, מעטפות או חבילות מזון מנקודה A לנקודה B.

אז זהו, שזה רחוק מהמציאות. הכישורים והאיכויות שצריך כדי להיות מוסר משפטי מוצלח, הם גבוהים בהרבה מאלו שצריך כדי להיות שליח, והסיבה פשוטה.

על שליחים משפטיים קודם כל מוטלת המשימה הקשה של להתמודד עם אנשים שמקבלים מסמך משפטי שהם לא מצפים לו, ובמסגרת כך להיות מוכנים למגוון תגובות אפשריות. חלק מהאנשים עלולים להיות מופתעים, חלק עלולים להיות כועסים, וחלק עלולים פשוט להתנגד לקבלת המסמכים.

היכולת להתמודד עם מגוון רחב של תגובות אפשריות מצד אנשים שלא מצפים לקבל מסמך משפטי, דורשת מיומנות ששליח רגיל בכלל לא נדרש לה – הרי השליח הרגיל בסוף מעביר אוכל / מעטפה או מתנה – שהנמען מחכה לה ואפילו מצפה לה.

מהן המיומנויות המובילות אצל שליח משפטי מוצלח?

התמדה וסבלנות

ברוב המקרים, המסירות המשפטיות עוברות בצורה חלקה וקלה, אך ישנם מקרים בהם המסירה המשפטית מורכבת יותר, והמוסר המשפטי חייב לדעת כיצד להתמודד עם המצב. ייתכן שהמוסר המשפטי יצטרך לבצע בדיקות בשטח, לברר עם שכנים לגבי מקום מגוריו של הנמען, לבדוק את תיבות הדואר ולאסוף כמה שיותר מידע כדי לתכנן את הדרך הטובה ביותר להגיע לנמען (שלעיתים מתחמק). התמדה וסבלנות הם המפתח למסירה מוצלחת. 

חשיבה מהירה

היכולת לחשוב במהירות ולתפעל את המסירה בשטח – היא יכולת קריטית שעשויה לחסוך המון בהמשך. בביצוע מסירות אישיות יש נהלים ברורים לגבי מה מותר ומה אסור. למי מותר למסור ולמי אסור למסור. כשהשליח המשפטי נמצא בפתח הדלת של ביתו של הנמען, ואדם כלשהו פותח את הדלת – השיח הראשוני צריך להיות ענייני, מהיר וממוקד – אחרת המסירה כולה יכולה להשתבש והרבה פעמים זה קורה אך ורק בגלל שהמוסר המשפטי לא היה מספיק מהיר מחשבה.

מוכנות

מוסר משפטי טוב מבין כמה חשוב להיות מוכן לפני ניסיון המסירה. להיות מוכן זה להבין מי הנמען שלך, את מי מצפים לראות כשפותחים את הדלת ולהגיב בהתאם. כשמוסר משפטי מגיע מוכן למסירה והוא יודע את שם הנמען, המין שלו ואת גילו – הוא יכול במהירות להגיב לכל סיטואציה, מבלי לעורר חשד ומבלי להשאיר זמן למחשבה.

כך למשל אם פותחת את הדלת נערה מתחת לגיל 18, והנמען שצריך לקבל את המסירה הוא גבר בסביבות גיל ה-40 לחייו, השאלה המהירה הנכונה ביותר שצריך המוסר המשפטי לשאול זה: ״אבא בבית?״. 

סביר להניח שנערה לא תשקר ותגיב באופן אינטואיטיבי לשאלה זו וכך המוסר המשפטי משיג 2 דברים: 1) אישור אותנטי לכך שהנמען גר בכתובת זו. 2) מידע מהימן לגבי האם הנמען באמת בבית או לא.

ידע

אחרון, ואולי החשוב ביותר – שליח משפטי טוב חייב להיות בקיא בחוקים ובנהלים החלים על תהליכי מסירה אישית. מסירה אישית שיש ספק לגבי חוקיותיה – עשויה להוביל לניהול משפט רק בקשר לסוגיית המסירה האישית ובית המשפט עשוי להחליט על ביטול כל מה שהתחרש בעקבות המסירה, ואף לחייב בהוצאות. במקרה זה, התיק ידחה מבירור ענייני ויוביל לדחיות ועיכובים בקידום התיק המשפטי.

לכן, לא רק חשוב שהמסירה תבוצע במקצועיות ולפי החוק, גם חשוב שהשליח המשפטי יהיה אדם שמסוגל להעיד בבית המשפט ולהצדיק את חוקיות ההמצאה.

לסיכום

אלו הם רק קומץ מהאיכויות שיוצרות מוסר משפטי מוצלח, אבל כפי שאתם כבר יכולים להבין – יש בעבודת השליח המשפטי הרבה יותר מאשר רק הובלת ניירת.

מוסר משפטי טוב הוא יעיל, מסודר, בעל יכולת לקרוא אנשים ומצבים בצורה מדויקת, בקיא בחוק ובנהלים ויכול להישאר רגוע וממוקד תחת לחץ.

עבודה כשליח משפטי ב-deLAWvery

deLAWvery מזמינה אתכם להצטרף לקהילת המוסרים המשפטיים של ישראל

יש לכם ניסיון כמוסרים משפטיים? רוצים לקבל עבודות שמתאימות לכם, באיזור שלכם, ומתי שמתאים לכם? השאירו פרטים ותתחילו למסור עם deLAWvery

הפוסט איזה כישורים צריך כדי להיות שליח משפטי מוצלח? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/process-server/feed/ 2
שליחויות לחנויות אונליין: מהן אפשרויות השילוח שלכם למכירת מוצרים באינטרנט? https://delawvery.co.il/post-ecommerce/ https://delawvery.co.il/post-ecommerce/#comments Thu, 15 Oct 2020 07:28:46 +0000 https://delawvery.co.il/?p=554 תוכן עניינים משנת 2014 ועד היום ראינו צמיחה מתמדת ברכישות אונליין, כשמגפת הקורונה רק האיצה את קצב הצמיחה וגרמה ליותר ויותר עסקים לעבור למכירה אונליין. גורמים בתחום מסבירים שעסקים שעברו לשירותי שילוח בתקופת הקורונה, ברוב המקרים ימשיכו את השירות גם אחרי החזרה לשגרה, ורבים אפילו ימצאו את המכירה דרך האינטרנט כרווחית יותר עבורם. גם אתם […]

הפוסט שליחויות לחנויות אונליין: מהן אפשרויות השילוח שלכם למכירת מוצרים באינטרנט? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

משנת 2014 ועד היום ראינו צמיחה מתמדת ברכישות אונליין, כשמגפת הקורונה רק האיצה את קצב הצמיחה וגרמה ליותר ויותר עסקים לעבור למכירה אונליין. גורמים בתחום מסבירים שעסקים שעברו לשירותי שילוח בתקופת הקורונה, ברוב המקרים ימשיכו את השירות גם אחרי החזרה לשגרה, ורבים אפילו ימצאו את המכירה דרך האינטרנט כרווחית יותר עבורם.

גם אתם מעוניינים להתחיל למכור אונליין? רוצים לדעת בדיוק מהן אפשרויות השילוח שלכם? רוצים לדעת איזו מדיניות מחירים לאמץ מול הלקוחות שלכם? הפוסט הזה הוא בשבילכם!

מהן הדרכים והשיטות לשלוח מוצרים?

1) שליחות עד בית הלקוח – איסוף מהחנות ומסירה ללקוח:

הדרך הנפוצה ביותר היא שליחות עד בית הלקוח. היתרונות הם ברורים: חווית לקוח טובה יותר, שליחות מהירה, יחס אישי. החסרונות: עלות יותר גבוה מהפתרונות האחרים.

מחקרים רבים מראים קשר ישיר בין שליחות מהירה של המוצר ללקוח, לבין הסיפוק וההנאה של הלקוח מהמוצר. אז אם אתם בונים מותג ורוצים שהלקוחות פשוט יעופו עליו – כדאי לכם לשקול בחיוב את אפשרות שילוח זו.

2) שליחות לנקודות מסירת דואר הפרוסות בארץ (איסוף עצמי של הלקוח מנקודה קרובה):

אפשרות שילוח זו מאפשרת ללקוח לבחור נקודת מסירה קרובה לביתו, בה תחכה לו החבילה והוא יוכל לאסוף אותה באמצעות קוד שיקבל בSMS.

שירות זה נעשה נפוץ יותר ויותר, בעיקר כי העלות שלו זולה יותר משליחות עד בית הלקוח, אך מצד שני הלקוח נדרש לצאת מביתו, לגשת לנקודת המסירה ולקחת את החבילה בעצמו.

דואר ישראל מפעיל שירות בשם click2post, אך חברות נוספות מציעות פתרונות זהים.

מחירי click2post של דואר ישראל (תקפים מינואר 2018):

מחירי click2post של דואר ישראל (ינואר 2018)

כמובן שתמיד יש את האפשרות לאיסוף עצמי מבית העסק או שליחה באמצעות דואר רגיל – אך אפשרות זו פחות מומלצת לעסקים שמתכננים למכור בכמות משמעותית, מכיוון שזה דורש התעסקות מיותרת בהגעה לסניף הדואר ובכך אתם עלולים להשקיע את זמנכם בלוגיסטיקה במקום במכירות ובעיצוב העסק.

מהי מדיניות מחירי שילוח אידיאלית לחנות אונליין?

אחד הדברים החשובים ביותר שצריך לקחת בחשבון ולתת עליו את הדעת כשמחליטים להקים עסק למכירת מוצרים – זה מדיניות המחירים ללקוח.

מצד אחד, לעסק שמוכר מוצרים זולים יחסית, ששולי הרווח עליהם אינם גבוהים, עלות המשלוח עשויה לעיתים לעלות על הרווח ממכירת המוצר.

מצד שני, אם נטיל את מלוא עלות המשלוח על הלקוח – העסקה עשויה להיראות ללקוח פחות אטרקטיבית ואתם עלולים להפסיד אותה.

שיטה הנהוגה אצל עסקים רבים, והיא אכן מוכיחה את עצמה – זו שיטת התמחור היחסי.

כיצד עובדת השיטה? ככל שהעסקה הכוללת זולה יותר, כך עלות המשלוח עבור הלקוח תהיה גבוה יותר. וככל שהעסקה במחיר גובה יותר, כך עלות המשלוח עבור הלקוח תהיה נמוכה יותר עד להצעת משלוח חינם.

דוגמה לשיטת התמחור היחסי

כך למשל, ניתן להציע את מדיניות המחירים הבאה:

– עבור עסקה עד 150 ₪ – משלוח עד בית הלקוח בעלות של 19 ₪ בלבד.

– עבור עסקה מעל 151 ₪ ועד 250 ₪ – משלוח עד בית הלקוח בעלות של 9 ₪ בלבד.

– עבור עסקה מעל 251 ₪ – משלוח עד בית הלקוח בחינם!

באופן הזה, אתם גם מבטיחים את הרווח שלכם בעסקאות קטנות יחסית, וגם מייצרים אצל הלקוחות הפוטנציאלים תמריץ מסוים להעלאת מחיר העסקה והוספת מוצרים לסל הקניות.

מתי זה מתאים להציע משלוח חינם?

עסקים אחרים, שמוכרים מוצרים יקרים ושולי הרווח עליהם גבוהים – מומלץ להציע משלוח חינם, שכן מצד אחד עלות המשלוח מזערית יחסית, ומצד שני העסקה עשויה להיות אטרקטיבית יותר ולמשוך לקוחות.

סיכום, טיפים והמלצות נוספות

אז עכשיו שאתם יודעים מהן אפשרויות השילוח שלכם ומהי מדיניות מחירים חכמה, חפשו באינטרנט חברות משלוחים ותגיעו מוכנים לשיחת ההיכרות עם נתונים כמו: מספר משלוחים חודשי משוער, גודל החבילה המקסימלית, ומשקל החבילה.

תערכו השוואה בין חברות המשלוחים שמצאתם ותתחילו לשלוח! אנו ממליצים לקחת בחשבון לא רק את מחיר המשלוח, אלא גם את זמינות ושירות החברה וזמני האספקה – מכיוון שבסופו של יום אתם תרצו שיהיה לכם קל לעבוד עם חברה זמינה, אמינה ומקצועית.

יש לכם שאלות נוספות? תרגישו חופשי לכתוב ולהגיב לנו כאן בפוסט זה!

הפוסט שליחויות לחנויות אונליין: מהן אפשרויות השילוח שלכם למכירת מוצרים באינטרנט? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/post-ecommerce/feed/ 1
עושים סדר – מה זה חותמת אפוסטיל? https://delawvery.co.il/post-apostille/ https://delawvery.co.il/post-apostille/#respond Tue, 22 Sep 2020 07:28:53 +0000 https://delawvery.co.il/?p=555 תוכן עניינים האם אתם בתהליך להוצאת אזרחות זרה? מבררים לגבי תהליך אימוץ? מעוניינים ללמוד בחו״ל ? צריכים להציג החלטה שיפוטית או צו במדינה זרה? ככל הנראה נתקלתם או נתבקשתם להביא לשגירות / מדינה זרה – תעודה ציבורית מאומתת בחותמת אפוסטיל. מה זה אפוסטיל? אפוסטיל (Apostille, תרגום מצרפתית: אישור) הוא מונח הלקוח מהמשפט הבינלאומי המתאר אישור הניתן […]

הפוסט עושים סדר – מה זה חותמת אפוסטיל? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>

תוכן עניינים

האם אתם בתהליך להוצאת אזרחות זרה? מבררים לגבי תהליך אימוץ? מעוניינים ללמוד בחו״ל ? צריכים להציג החלטה שיפוטית או צו במדינה זרה?

ככל הנראה נתקלתם או נתבקשתם להביא לשגירות / מדינה זרה – תעודה ציבורית מאומתת בחותמת אפוסטיל.

מה זה אפוסטיל?

אפוסטיל (Apostille, תרגום מצרפתית: אישור) הוא מונח הלקוח מהמשפט הבינלאומי המתאר אישור הניתן על ידי רשות מוסמכת של מדינה, וכן תוארו של בעל התפקיד המאמת את נכונות החתימה על גבי תעודות ציבוריות ומאשר כי התעודה היא אכן רשמית, מקורית, והונפקה על ידי הרשות המוסמכת לכך.

מהי תעודה ציבורית?

תעודה ציבורית זה מסמך שנוצר ע״י מוסד השייך למדינת ישראל, למשל: תעודת לידה, תעודת יושר, תעודת נישואין, תעודת גירושין, תעודת פטירה, תעודת בגרות, תעודה אקדמית, פסק דין או החלטה אחרת של בית משפט, צו קיום צוואה, צו ירושה וכיוצ״ב.

כדי שהמדינה הזרה תוכל להתייחס ולתת אמון בתעודה הציבורית אותה אתם נתבקשתם להביא – יש צורך בחותמת אפוסטיל, כלומר באימות התעודה באמצעות המחלקה הקונסולרית במשרד החוץ שבירושלים.

כיצד מאמתים את התעודה בפועל?

בפשטות, כל שאתם צריכים לעשות זה לקחת את התעודה אותה נתבקשתם להביא למדינה הזרה (למשל תעודת לידה), לגשת פיזית למשרדי משרד החוץ ברחוב יצחק רבין 9, ירושלים (שימו לב לשעות הפעילות באתר משרד החוץ), להמתין בתור ולקבל אימות (חותמת) מאחורי המסמך המקורי.

תשומת לבכם שהשירות כרוך באגרה בסך 38 ₪ בהתאם לאמנת האג (ראו פירוט בהמשך)

כיצד נראית חתימת אפוסטיל?

חתימת האפוסטיל היא חתימה עגולה ונראית לדוגמה כך:

חתימת אפוסטיל דוגמה

מהן התעודות הדורשות הליך אימות מקדים?

ישנן מספר תעודות הדורשות הליך אימות מקדים במשרד הרלוונטי לאותה תעודה. לפניכם רשימת התעודות הדורשות אימות מקדים לאפוסטיל: 

  1. תעודת גירושין ופסק דין של של בתי הדין הרבניים

    בגב התעודה דרושה חתימה של מורשי חתימה מהנהלת בתי הדין הרבניים הכתובת: רח' כנפי נשרים 22, גבעת שאול, ירושלים.
  2. תעודת נישואין

    נדרשת חתימת פקיד מורשה בהתאם לדת המבקש:
    יהודים: חתימה של המשרד לשירותי דת, כתובת: רח' כנפי נשרים 7, גבעת שאול, ירושלים.
    מוסלמים: חתימה של הנהלת בתי הדין השרעיים בירושלים, כתובת: רח' הלל 37 בנין בית אגרון קומה 3, ירושלים.
    נוצרים: חתימה של שלוחת משרד הפנים לעדות הנוצריות, כתובת: רח' כנפי נשרים 15 בניין התאומים, ירושלים.
    דרוזים: חתימה של בית הדין הדתי הדרוזי, כתובת: רח' שלום הגליל 1, עכו.
  3. תעודת בגרות

    תעודה מקורית או העתק נאמן למקור, נדרשות בחתימה של פקיד מורשה מטעם אגף הבחינות של משרד החינוך טרם ההגעה למשרד החוץ לקבלת אפוסטיל. כתובת משרד החינוך: רח' שבטי ישראל 29, ירושלים.
  4. תעודות אקדמיות ותעודות בית ספר

    חתימה של משרד החינוך כתובת: רח' כנפי נשרים 22, ירושלים.
  5. תעודת הסמכה של רופאים

    תעודה מקורית או העתק נאמן למקור עם חתימה וחותמת של משרד הבריאות ומורשי החתימה של לשכת הבריאות המחוזית בעיר המגורים.
  6. פסקי דין והחלטות בתי משפט

    לאימות של פסקי דין והחלטות מבתי משפט יש לצרף עותק מצולם של פסק הדין, או ההחלטה בשלמותה, עם חותמת נאמן למקור. את המסמך יש להחתים בחתימה וחותמת של מזכיר ראשי או סגן מזכיר ראשי של בית המשפט בו ניתנה ההחלטה או פסק הדין.
  7. צווי ירושה מהרשם לענייני ירושה

    מסמך מקורי בלבד עם חתימת מורשי החתימה מטעם הרשם לענייני ירושה באזור המגורים בו נחתם הצו.
  8. צווי ירושה מבתי משפט

    מסמכים מקוריים, או נאמנים למקור, המאושרים על ידי מזכיר ראשי או רשם בית משפט וחתימת מזכיר ראשי של בית המשפט בו נחתם הצו.

כיצד יודעים האם לשלם אגרת אפוסטיל או לא לשלם אגרה?

כאמור הליך אימות התעודה מחייב תשלום אגרה בסך 38 ₪, אך זאת רק אם המדינה אליה מיועדת התעודה – חתומה על אמנת האפוסטיל.

רשימת המדינות החברות באמנת האג מתעדכנת בהתאם לשינויים. ניתן לראות את רשימת המדינות החברות באמנת האג לצורכי אפוסטיל דרך הקישור > רשימת מדינות החברות באמנת האג 

אם המדינה אליה מיועדת התעודה חתומה על אמנת האג, התעודה תאומת בחותמת Apostille ולא יידרש כל אימות נוסף. (כלומר במקרה זה יש לשלם אגרה בסך 38 ₪ עבור כל תעודה)

אם המדינה אליה מיועדת התעודה לא חתומה על אמנת האג, התעודה תאומת בחותמת משרד החוץ שאינה Apostille (שימו לב, עדיין צריך להגיע למשרד החוץ לאמת את התעודה!).

לאחר האימות ע״י משרד החוץ, יידרש אימות נוסף של נציגות המדינה אליה מיועדת התעודה.

במקרה זה – אין צורך בתשלום האגרה בסך 38 ₪.

איך מזמינים חתימת אפוסטיל בקלות ובמהירות עם deLAWvery?

צריכים אימות אפוסטיל? בשביל זה אנחנו כאן! איתנו תוכלו לבצע הזמנת חותמת אפוסטיל בנוחות ובקלות, בלי לצאת מהבית או המשרד. בהזמנת השירות שלנו ניתן לבחור ב:

  1. איסוף והחזרת המסמכים מכתובת ביתך.
  2. ביצוע אימות מקדים לתעודות המחייבות זו (יש דוגמה של האימות בבחירת התעודה בתהליך ההזמנה).
  3. תשלום אגרת אפוסטיל.

את השירות ניתן להזמין ב-3 מהירויות ביצוע שונות לפי בחירתך: רגילמזורז או אקספרס (עד 8 ימים מיום קבלת התעודות). 

יש לכם שאלות נוספות? צריכים עזרה עם אימות התעודות? בואו לקבוצת הפייסבוק שלנו "קבוצת אפוסטיל – שאלות ותשובות" או פנו אלינו ונשמח לעזור לכם בהקדם!

הפוסט עושים סדר – מה זה חותמת אפוסטיל? הופיע לראשונה ב-DeLAWvery | דלוברי | שליחויות משפטיות | מסירות אישיות והגשות.

]]>
https://delawvery.co.il/post-apostille/feed/ 0