fbpx

כל הדרכים לאיתור כתובת ואיתור מספר זהות

פורסם לפני שנה 1

קרה לכם שהחלטתם לתבוע אדם בבית המשפט, אבל אז גיליתם שחסרים לכם פרטים שלו כמו מספר הזהות, מספר פלאפון או הכתובת ואין לכם מושג מאיפה להשיג את המידע הזה?

אל תדאגו. אתם לא היחידים ולא הראשונים. הנה כל הדרכים שתוכלו להשיג את המידע האישי שחסר לכם.

חלק לא מבוטל מהתביעות מתנהלות בין צדדים שמערכת היחסים שלהם (או זו שבגינה נוצרה התביעה) – לא כללה היכרות אישית, כזו שבה לצד התובע אין את כל הפרטים האישיים על הנתבע כמו כתובת המגורים שלו או מספר הזהות שלו.

תחשבו על זה שנותן שירות מגיע אליכם הביתה, למשל כדי לארוז ולהוביל חפצים, לתקן את המזגן או להחליף צילינדר לדלת – אתם רק יודעים מה השם שלו (וגם זה לא תמיד) ובמקרה הטוב יהיה לכם גם את המספר פלאפון שלו. ככל הנראה אין לכם את מספר הזהות שלו או את כתובת המגורים שלו.

במקרים מסוימים ניתן להוציא את המידע מחיפוש באינטרנט, אבל בדרך כלל קשה להגיע למידע אישי כמו מספר זהות וכתובת מגורים.

אז אם תרצו להגיש תביעה נגד אותו אדם, תתקלו בקושי בהשגת אותם פרטים אישיים שחייבים לדעת אותם כשרוצים להגיש תביעה.

בדיוק בשביל זה יש אפשרות לעשות חקירה, שנעשית על ידי חוקר פרטי עם רישיון ממשרד המשפטים, ובמסגרתה ינסה החוקר לאתר את המידע שצריך ביחס לאותו אדם.

ישנם 4 סוגי חקירות איתור:

#1 איתור כתובת מגורים

איתור זה יספק לכם מידע לגבי מקום מגוריו של הנתבע. ידיעת הכתובת של הנתבע היא קריטית לצורך בירור תביעתכם כי כל עוד אין לכם את הכתובת של הנתבע, אתם לא תוכלו למסור לו את כתב התביעה, ואם לא תוכלו למסור לו את כתב התביעה אז גם לא תוכלו לקבל פסק דין לטובתכם.

חשוב לדעת שאם יש ברשותכם את מספר הזהות של הנתבע, ניתן להנפיק שאילתא איתור מען ממשרד הפנים ובכך לדעת מהי הכתובת המעודכן של הנתבע במשרד הפנים.

יחד עם זאת, זה לא אומר שאותו נתבע בהכרח עדכן את כתובת המגורים ולא בטוח שהוא באמת מתגורר בכתובת הרשומה.

לכן אם אתם רוצים ודאות, ורוצים לקדם את התביעה כמה שיותר מהר – איתור כתובת מגורים באמצעות חוקר פרטי היא האופציה הטובה ביותר, בפרט כשהתשלום מותנה באיתור מוצלח – כלומר אם לא איתרנו – כספכם יוחזר.

#2 איתור תעודת זהות

איתור תעודת זהות יאפשר לכם להשיג את מספר הזהות של האדם אותו אתם רוצים לתבוע. איתור תעודת זהות הוא מידע קריטי בניהול הליכים כנגד אדם, ואף חובה בחלק מהפעולות המשפטיות שרוצים לנקוט.

כדי שהאיתור יצליח חשוב לספק כמה שיותר פרטים אודות האדם הנחקר כמו, כתובת ידועה אחרונה, שמות בני המשפחה, לינק לפרופיל הפייסבוק והאינסטגרם, מקום עבודה והסבר כללי על סיבת החקירה.

כמה שיותר מידע על המאותר ועל סיבות האיתור – ישפרו משמעותית את הסיכוי שאיתור תעודת הזהות יצליח.

בכל מקרה גם איתור תעודת זהות מותנה בהצלחה – כלומר אם לא איתרנו – כספכם יוחזר.

#3 איתור מספר פלאפון

איתור זה יספק לכם את מספר הפלאפון האישי של המאותר. גם אם המספר נמצא בבעלות חברה, האיתור יתן לכם את המספר שאתם מחפשים.

מספר פלאפון הוא לא רכיב חובה בהליכים משפטיים, אך תובעים רבים רוצים שהוא יהיה ברשותם מסיבות שונות.

#4 חקירה כלכלית – איתור נכסים

חקירה מורכבת יותר וארוכה יותר היא חקירה כלכלית אודות אדם. חקירה זו יכולה לחשוף נכסים, רכוש ומידע כספי על הנחקר.

בהליכים משפטיים משתמשים בחקירה מסוג זה במקרים בהם אדם מחביא או מבריח נכסים, או שהוא מחזיק בנכסים דרך שרשרת ארוכה של אחזקות שונות שיוצרות מרחק שקשה לאתר בין הנכסים לבין אותו אדם.

מקרים נפוצים בהם משתמשים באיתור זה – גביית פסק דין מאדם שמסתיר את נכסיו, או בסכסוכי משפחה / מזונות בהם צד מסתיר נכסים ומנסה להעלים אותם מעיני הצד השני.